Legyőzték a Fradit!

2023.03.12. 20:20

Emberhátrányban is megtartotta előnyét a PAFC (galéria)

Megérdemelt, 2-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga vasárnap esti mérkőzésén. A tíz emberre olvadt PAFC-nak csak az utolsó pillanatban tudott gólt lőni a címvédő.

Németh Krisztián

Fotó: Szabó Miklós

A Puskás Akadémia vendégjátéka a zöld-fehérek két Európa-liga nyolcaddöntője közé ékelődött be, talán ezért is változtatott a házigazda mestere öt helyen a kezdőben. Hornyák Zsolt a remek hangulatú Bicske elleni barátságos meccs után érkezett az Üllői útra, három helyen módosította a kezdőt Hornyák Zsolt a Honvéd ellen 3-1-re elveszített bajnokihoz képest. Az első félidőben a Puskás Akadémia magasan letámadott, de a házigazdának volt több lehetősége. Viszont a felcsútiak remekül sáfárkodtak a helyzeteikkel, és kevesebb mint negyven perc leforgása alatt komoly esélyt szereztek arra, hogy történetük során először legyőzzék otthonában a Ferencvárost!

A sérülésből a közelmúltban visszatérő Jakub Plsek veszélyeztetett fejjel, majd a másik oldalon Zachariassen került ígéretes helyzetbe. A lendületesen játszó Puskás a 28. percben ragadta magához a vezetést, amikor Spandler Csaba remek jobb oldali beadását Dibusz Dénes a hosszú oldalon érkező Komáromi György elé öklözte, aki belsővel a kapuba juttatta a labdát, 0-1! A 21 éves csatár hosszú idő után nagyon fontos találattal szakította meg góltalanságát. Mindössze tíz perc kellett az újabb Puskás-gólhoz: Jonathan Levi jobb oldali szabadrúgását Favorov tette tovább fejjel, majd Jakov Puljic a gólvonalról segítette tovább a labdát, 0-2!

A szünetben cserékkel frissített Csercseszov, de elsősorban az hozott fordulatot a meccsbe, hogy Puljic egy teljesen felesleges szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, így az utolsó fél órára tíz emberre fogyatkozott a Puskás Akadémia. Ezzel együtt sem volt könnyű helyzetben a Ferencváros, amelyet jelentősen megdolgoztatott a Puskás, úgy hogy a címvédőnek pár nap múlva a Leverkusen elleni két gólos hátrányát kell ledolgoznia. Botka Endre kapura lövése jelezte először, hogy a Fradi mozgosít, lövése kicsivel ment csak mellé. Kisvártatva emberhátrányban ígéretes kontrát vezetett a PAFC, de Gruber kapu mellé tekerte a labdát. Aztán olykor beszorultak Spandlerék, mozgósítaniuk kellett az utolsó 20 percben a két gólos előny tartására. De a 80. percben így is helyzetbe kerültek, konkrétan Komáromi veszélyeztett éles szögből. A Puskás jobb volt, mint az FTC,  zöld-fehérek pedig önmagukhoz képest gyengébbek. Sok játékmegszakítás volt a hajrában, a csereként beálló Mezghranit azonnal lekönyökölték, ápolása miatt is sokat állt a meccs, így hat perc lett a hosszabbítás, aminek a végén Botka szépített, 1-2.

A Puskás Akadémia először tudott nyerni az FTC otthonában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában