NB II.

2023.05.26. 15:00

Már az NB II.-be jutás a tét

Az NB III Közép csoportjának élén végző Iváncsa KSE vasárnap 17:30-kor az NB II 16. helyén záró HR Rent Kozármisleny ellen játssza az NB II-es osztályozó oda-visszavágós párharcának első összecsapását.

Káldor András

Az NB II-es Budafoki MTE ellen a kupában betalált az Iváncsa gólzsákja, Bányai Péter (17)

Fotó: Kricskovics Antal

Egyperces, igen jól megkomponált videóval buzdítja szurkolásra közösségi oldalán a házigazda szurkolóit, azaz minden követ megmozgatna a baranya vármegyei klub, hogy minél többen látogassanak ki a kozármislenyi stadionba az osztályozó első mérkőzésére.
Az NB II újonca a kieső helyen állt márciusban a 25. forduló után, amikor a korábban klubnál sikeresen edzősködő, és a csapattal NB II-es ezüstérmet szerző Márton Gábor visszatért Kozármislenybe. Irányítása alatt a kék-fehérek megtáltosodtak, sorra nyerték a mérkőzéseit, és a 26.-38. fordulókban 20 pontot gyűjtöttek be, kiharcolva ezzel a biztos bennmaradást érő helyet.
Az Iváncsa KSE az utóbbi három idényben kétszer zsebelte be az NB III Közép csoportjában az aranyérmet. A 2020-2021-es szezonban még nem vállalták a magasabb osztályban való indulást, de idén a bajnoki cím megszerzését követően úgy döntött a klub vezetése, hogy az osztályozón kapjon lehetőséget a feljutásra a gárda, és amennyiben itt sikerülne kiharcolni a továbbjutást, akkor ősztől az NB II-es részvételt. 
Ne feledjük, ebben az évadban az Iváncsa KSE már többször kivágta a rezet, elég csak a Ferencváros búcsúztatására gondolni a MOL Magyar Kupában, de a folytatásban az NB II-es Budafoki MTE ellen is helyt álltak Tóth András vezetőedző tanítványai. Nem véletlen, hogy az helyi önkormányzat szervezett formában ingyenesen igénybe vehető autóbuszt indít Kozármislenybe szurkolóik számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában