Világbajnoki aranyérmes lett a pettendi erőemelő

2023.06.21. 17:30

Hajas Norbi Spanyolországot is meghódította

Az angliai Coventry-ben, az angol nemzeti bajnokság versenyén világrekorddal kezdte meg idei szereplését a pettendi Hajas Norbert. Már azzal az eredménnyel nagyot emelt, hiszen az ottani siker lehetőséget biztosít számára ahhoz, hogy a világ legjobb erőemelőinek orlandói megmérettetésén képviselje majd hazánkat és Fejér vármegyét.

Tihanyi Tamás

Egy mosoly Spanyolországban: ismét messzire vitte Fejér vármegye hírét a pettendi erőemelő, Hajas Norbert

Fotó: Hajas Norbert saját fotói közül

A novemberi Mr. Olympia elnevezésű nagy világversenyig azonban még várt rá megmérettetés. Anglia után Szlovéniába utazott, ahol súlycsoportjában egyedüli magyar indulóként első helyen végzett, abszolút kategóriában harmadik lett. Minap pedig Spanyolországban rendezték a sportág Pro Raw Világbajnokságát, ahol ismét győzött: ezek tehát jó előjelek az amerikai szerepléshez.  

– A Pro Raw portugál szervezet rendezte a világbajnokságot Észak-Spanyolországban, professzionális résztvevőknek: szabadon nyomtunk, mindenféle segítség nélkül – mondta Hajas Norbert hétfőn, még a Leon melletti Astorgában, 2700 kilométerre Székesfehérvártól. – Mindenhol nagy szeretettel fogadtak minket: az étteremben, a motelban, de a versenyen is kedves szó és jó hangulat fogadott. Elsősorban portugálok és spanyolok, de még grúzok, örmények, oroszok is indultak, az itteni régióból érkeztek a vetélytársak.

Taps és szurkolás kísérte a pettendi versenyző szereplését, az újabb aranyérem megszületését.

– Egészen más szabályrendszer szerint versenyeztünk itt, mint Magyarországon – folytatta Hajas Norbert. – A huszonnégy versenyzőt két csoportra osztották, én tizediknek nyomtam.

A portugáliai szövetség minap Spanyolországban rendezett világbajnokságának egyik aranyérmét Hajas Norbert vihette haza
Fotó: Hajas Norbert saját fotói közül

Ez a győzelem sem volt meglepetés, már-már megszokottnak mondható Hajas Norbert esetében. Novemberben azonban egy másik fejezet nyílik, a háromszáz fős nagy verseny, a Mr. Olympia Floridában lesz, addig esetleg még egy horvátországi kihívást vállal be – de akkor már minden a felkészülés jegyében zajlik majd. Spanyolországban is tisztelettel fogadták a magyar férfit, aki semmiféle előnyt nem vár el sérülése miatt. Norbert a versenyeken nem vesz tudomást arról, hogy hiányzik az egyik lába. Tizenhét éve motorral szenvedett balesetet, egy autó éppen annyira lökte meg, hogy a velencei vasútállomás közelében villanyoszlopnak csapódott. A székesfehérvári kórházban az orvosok kénytelenek voltak amputálni a jobb lábát. De a lelke nem tört össze, idővel újra dolgozni, majd sportolni kezdett. Kitartása nyomán sorra világ- és európa-bajnoki aranyérmek, világcsúcsokat igazoló oklevelek birtokában érkezik haza: rövidesen éppen Spanyolországból. Az erőemelésben találta meg élete célját, és ezzel sokak számára lett példakép, egyike azoknak, akiket bármikor fel lehet keresni a Velencei-tó közelében fekvő településen egy tanácsért, biztató szóért.

– Köszönöm a szerelmem segítségét és támogatását! – zárta szavait Hajas Norbert a hazafelé vezető repülőút előtt.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában