Karate vidékbajnokság

2023.09.26. 14:40

Két arany- és két ezüstérem az úrhidai ifjaknak

A magyar karate vidékbajnokságot a Zalai Regionális Karate Akadémia rendezte Zalaszentgróton, a városi sportcsarnokban. Az Úrhidai Karate Egyesület sportolói 2 arany- és 2 ezüstérmet szereztek a viadalon.

V. Varga József

Borbély Száva Dóra, Soós Tamás, Mohácsi János

Fotó: Az egyesület

Köszöntőjében Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a vidéki szabadidősport tömegbázisának megmozgatása a különböző területi versenyek, bajnokságok megszervezésével, lebonyolításával. A fővárosi klubokhoz hasonlóan lehetőséget adva a kisebb települések sportegyesületeinek, hogy saját szintjüknek megfelelő közegben mutassák meg tudásukat, és sportbaráti kapcsolatokat ápoljanak más vidéki klubokkal.

A vidékbajnokságra 17 egyesület 213 sportolója 65 kategóriában nevezett. Az Úrhidai Karate Egyesületet két sportoló és edzőjük képviselte. A versenyt most kivételesen a veteránok kezdték, mivel voltak közöttük olyan versenyzők is, akik a nap hátralevő részében, mint bírók tevékenykedtek. Miután lezajlottak a veteránok versenyszámai, visszaállt a már megszokott menetrend, és életkornak, valamint övfokozatnak megfelelően következtek az ifjú karatékák.

– Két versenyzőnk, Borbély Száva és Mohácsi János hamarosan sorra is került első versenyszámaikban, ami a formagyakorlat bemutatása volt. Mindketten a jelenlegi felkészültségi szintjüknek megfelelően teljesítették az edzői elvárásokat. Remek kata gyakorlatokat láthattunk tőlük – mondta el lapunknak Soós Tamás edző. – Rövid pihenő után a küzdelmekre került sor, ahol a nyári edzőtáborban és az azóta zajló felkészülési időszakban tanult és begyakorolt kumite kombinációkat szép sorban bemutatták sportolóink. A bírói ítéletekkel nem mindig értettünk egyet, de így sem panaszkodhatunk az elért eredményekre.

Az úrhidai ifjak végül 2 arany- és 2 ezüstérmet szereztek a vidékbajnokságon, amelyek biztató visszajelzések az eddigi felkészülési szakaszban elvégzett munkáról a novemberi franciaországi Európa-bajnokság előtt.

Aranyérem: Borbély Száva Dóra (egyéni formagyakorlat), Mohácsi János (WKF küzdelem). Ezüstérem: Borbély Száva Dóra (WKF küzdelem), Mohácsi János (egyéni formagyakorlat).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában