A fehérvári kosarasok a bolgár Balkant fogadják szerdán este

2023.10.24. 13:57

A bajnoki listavezető hazai pályán szerepel a nemzetközi kupában

Az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai egy hete Portugáliában szerepeltek, szerdán este, 18 órakor a bolgár Balkan Botevgradot fogadják a Gáz utcában.

Horog László

A fehérváriak fiatalja, Kass Balázs legutóbb Kecskeméten jól játszott, két triplát szerzett

Fotó: Horog László / FMH

Egy hete Lisszabonban, a Sporting CP ellen kezdte szereplését a fehérvári kosárcsapat a FIBA Europe Cup csoportkörében, a szinte végig vezető hazaiak szájából majdnem kiénekelték a sajtot a látogatók, végül a luzitánok nagy csatában nyertek, 83-79-re. A hazai bajnokságban még nem hibázott a koronázóvárosi alakulat, bajnoki ezüstérmeshez méltóan kezdte a 2023-23-as idényt, négy sikerrel, ezzel pontelőnnyel vezetik a tabellát, az utóbbi évek egyeduralkodója, a Falco már botlott, a Szeged ellen.

A Fejér vámegyeiek ugyan szoros meccseket vívtak, de minden alkalommal jobbnak bizonyultak aktuális riválisuknál, sorendben a Budapesti Honvédot, a Szegedet, az Oroszlányt és legutóbb a Kecskemétet is két vállra fektették Alejandro Zubillaga tanítványai. Egyik derbi sem volt sétagalopp, többször az ellenfél vezetett félidőben, azonban a második húsz perc során a kék-fehérek bedarálták a túloldalt.

Természetesen győzelemre készülnek a bolgárok ellen is. Ha nem is veretes, de van múltja a két gárda összecsapásainak a nemzetközi porodon, öt éve találkoztak ugyanezen sorozaton, 2018. decemberében, hazai pályán 88-82-e nyert a Balkan, a januári visszavágón, az Alba Regia Sportcsarnokban a fehérváriak elképesztő küzdelemben győztek 65-64-re, majd továbbléptek a csoportból. A Botevgrad hazája bajnokságában, a 12 együttest felvonultató mezőnyben a 4. helyen áll, 2 győzelemmel és 1 vereséggel, a Csernomorec Burgasz, valamint a két szófiai csapat, a Levszki és a CSZKA Szófia mögött.

Kass Balázs, az élvonalban Fehérváron bemutatkozó, ám a tavalyi szezonban – a több játéklehetőség reményében – a Nyíregyháza színeiben szereplő, fiatal irányító a bajnokikon jobbára kezdőként jut szerephez, legutóbb, Kecskeméten fontos pontokat szerzett. Optimista a szerdai összecsapást illetően is.

- Kecskeméten döcögősen kezdtünk, védekezésben nem találtuk a ritmust, támadásban is sokat hibáztunk. A nagyszünet után minden tekintetben feljavultunk, végül megszereztük a fontos győzelmet. Természetesen ez a célunk a Balkan elleni, szerdai kupameccsen is. Volt esélyünk a sikerre egy hete, Lisszabonban, remélem, ezúttal minden a terveink szerint alakul.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában