Négy Nemzet Torna

2023.11.12. 18:08

Fehérváriak vezetésével tornagyőztes az U20-as válogatott

Míg a felnőtt válogatott a Tüskecsarnokban gyakorolt, az U20-as fiatalok Székesfehérváron vettek részt Négy Nemzet Tornán. Jó néhány fehérvári játékossal a soraiban megnyerte a tornát Ladányi Balázs együttese.

Beke Zsombor

A magyarok (piros) két győzelemmel zártak

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összesen tizenegy fehérvári volt ott a juniorok keretében, valamint a szakmai stábban helyet kapott Arany Máté is, a FEHA19 Erste Ligás csapatának másodedzője. A tornát Olaszország ellen kezdték a mieink, és már az első harmadban sikerült kétgólos előnyre szert tenni, a nyolcadik percben Molnár Zétény szerezte meg a vezetést, majd három perccel később Farkas Olivér is betalált. A második játékrészben a FEHA19 játékosa, Farkas László is hozzátette a magáét, de az utolsó harmadban a szintén fehérvári Dobos is megvillant, a juniorok 4-0-ás sikerrel indítottak. Másnap Szlovénia korosztályos együttese ellen léptek pályára a magyarok. Erre a napra is jutott FEHA19-es gól, de ennek kevésbé örülhetett a publikum, ugyanis Anze Zezelj lőtte a szlovénok első gólját. Ez a mérkőzés kevésbé sikerült a mieinknek, 2-1-re nyert Szlovénia, a szintén hazai pályán játszó Dézsi Barnabás pedig orrtörést és agyrázkódást szenvedett el. 

 

A torna utolsó találkozóján Franciaország volt az ellenfél. Ebben a hatvan percben Dobos Mihály volt igazán elemében, hiszen két gólja mellet egy gólpasszt is vállalt, a agyar válogatott végül 4-1-re nyert, így a tornát is megnyerték Ladányi Balázs fiai. Ami a fehérvári teljesítményeket illeti, az említett Dobos összesen öt ponttal zárt, Farkas Gólt szerzett, Bajkó gólpasszt jegyzett, valamint Olaszország ellen Salamon Zoltán lett a mérkőzés legjobbja. 

A Négy Nemzet Tornán szerepet kapó fehérvári játékosok:
Bajkó Botond, Salamon Zoltán, Gyúró Dávid, Szabó Péter, Alapi Márton, Antonijevic Aleksandar, Balasits Barnabás, Dézsi Barnabás, Dobos Mihály Bendegúz, Farkas László, Németh Zalán, Szöllősi Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában