Röplabda

2023.11.10. 13:06

Kettős meccs a VOK-ban

Ütős hétvége előtt állnak a MÁV Előre-Foxconn férfi és női röplabda csapatai. Mindkét gárda szombaton hazai pályán, a Videoton Oktatási Központban fogadja ellenfelét.

Káldor András

A Vasas Óbuda amerikai feladó-átlójára, Taylor Bannisterre (5) nagyon kell majd figyelni a fehérváriaknak

Fotó: Kricskovics Antal

A férfi röplabda Extraliga szombati játéknapján 14 órától a MÁV Előre-Foxconn vendége a MEAFC-Miskolc együttese lesz. A fehérváriak az eddigi négy bajnokin még szettet sem veszítettek, és ezt a sorozatot a 9. helyen tanyázó ellenfelükkel szemben is folytathatják. Már csak azért is fontos lenne egy újabb sikerélmény számukra, mert rettentően nehéz hetek előtt állnak Dávid Zoltán vezetőedző tanítványai. A jövő héten ugyanis a MEVZA Kupában – szintén a VOK-ban három mérkőzést játszanak a szlovák Rieker UJS Komárno, az ugyancsak szlovák TJ Spartak MYJAVA, valamint a horvát MOK Mursa Osijek csapataival. Majd a CEV Challenge Kupában november 21-én a svájci Volley Näfels együttesét fogadják a Tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban.
Visszatérve a magyar pontvadászatra, a miskolci csapat eddig hét találkozón van túl, ezek közül kettőt nyert meg a DKSE és a MAFC-BME ellen.
- Próbálom úgy forgatni a csapatot, hogy a játékosok a háromnapos MEVZA tornára és a november 21-i Challenge Kupa mérkőzésre is frissek legyenek. Nem számít, hogy ki az ellenfél, a bajnokságban mindig a győzelem a cél. – jelentette ki határozottan Dávid Zoltán. 
A női Extraligában rangadóra kerül sor, 18 órakor a hétszeres magyar bajnok, és címvédő Vasas Óbuda csapatával találkozik a MÁV Előre-Foxconn csapata. A piros-kékek szerdán a Bajnok Ligája B csoportjának 1. fordulójában a török Eczacibasi Dynavit Istanbul gárdájától szenvedtek 3:0-as vereséget, ám a magyar bajnokságban négy mérkőzést nyertek meg zsinórban, és a tabella élén állnak.
A MÁV Előre-Foxconn célja nem lehet más, mint megrángatni az „oroszlán bajszát”, és meglepetést okozni. A felkészülési időszakban ezt már egyszer megtették, bár az összecsapást 3:2-re a Vasas Óbuda nyerte, de alaposan megizzadtak ehhez a sikerhez.
- Nagyon készülünk a  szombati rangadóra a Vasas Óbuda csapata ellen. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy milyen erőt képviselnek. A célunk az, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek, akár saját határainkat feszegessük és a szurkolóink támogatásával egy magas színvonalú mérkőzést játsszunk. – hangsúlyozta Lukasz Przybylak a Loki vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában