Feljebb kapaszkodtak a tabellán

2024.01.14. 16:46

Bravúros gárdonyi győzelem (galéria)

Megindult felfelé a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata az NB I/B-ben. A kiesés elől menekülő tópartiak a hetedik helyen álló SZISE-Bamba marha alakulatát verték idegenben.

Ferencz Balázs

Nemes Laura három gólig jutott

Fotó: Kricskovics Antal

Molnár József irányítása alatt már az ősszel is acélosodott a Gárdony-Pázmánd NKK játéka, s ugyan aprózva, de gyűjtögetni kezdték a pontokat a lányok. 2024 első tétmérkőzésén mondhatni az esélytelenek nyugalmával utaztak a tököli csarnokba, hiszen a SZISE nem is oly rég még az élvonalban szerepelt. A tóparti lányok trénere jelezte a találkozó előtt, hogy ha játékosai minden energiájukat a pályára összpontosítják, már elégedett lesz az eredménytől függetlenül, de hozzátette: ő győzni megy a SZISE-hez. Lányai partnerek voltak ebben.

A hazaiaknál némi zavart okozhatott, hogy vezetőedzőjük, Lepsényi Sándor nem ülhetett a padon, mert az U19-es együttes bajnokiján kék lapot kapott, így eltiltását töltötte. Helyette Márczy Gábor meccselt, akinek az első percekben kényelmes lehetett a kispad, hiszen a SZISE irányított, s a 9. percben 5-3-ra  vezetett. Azonban az első negyedóra végére a gárdonyiak koncentráltabb játékkal rukkoltak elő, s fordítottak Vernes Dotti révén, 5-6. Remekül megszervezte védekezését a Gárdony-Pázmánd, rendre lefülelték a hazaiak próbálkozásait, a megszerzett labdákból pedig gyors gólokat dobtak. Nagy küzdelemben tapadt ellenfelére a SZISE, sőt, egy közel hatperces gólcsendet Pasqualetti tört meg, ezzel újra előnyhöz juttatva az egyetemistákat, 8-7. Szűcs Noémi duplájával fordított ismét a Gárdony, majd egy hetespárbaj után, 10-10-es állásnál szusszantak a csapatok.

A fordulást követően lassan, de biztosan araszolt előre a vendég, tíz perc alatt kovácsolt négygólos előnyt a Gárdony-Pázmánd. A SZISE képtelen volt újítani támadásban, majd védekezésben is egyre több hibát vétett, amit a nagy kedvvel kézilabdázó Berkes-Kaiser Melittáék igyekeztek gólra váltani. A hazaiak időkéréssel próbálták megtörni a tóparti lányok lendületét, kevés sikerrel, mert akadt pillanat, amikor a gárdonyiak nyolc góllal vezettek, Hargitai a 49. percben hizlalta bőségesre az előnyt. Hamuth Lili háromszor is nyolc gólon tartotta a Szent István SE-t, az utolsó másodpercben a kapus, Győri Alexa üreskapus találattal kozmetikázta az eredményt.

 A Gárdony-Pázmánd NKK bravúros diadalával a tabella 14. helyre lépett fel, s már a bennmaradó pozíció is csak egy pontra van.

SZISE-Bamba Marha – Gárdony-Pázmánd NKK 25-32 (10-10)

Tököl, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Hornyik Zs., Zörgő R.

SZISE-Bamba Marha: Rutka-Győrffy ‒ Szabó 2, Perák 2, Osvai 2, Hajdu, Helm 3/1, Nánási 5. Csere: Győri 1 (kapus), Giricz, Pasqualetti 6/2, Janicsák, Kerekes 2, Márczy 1, Ugrai 1. Vezetőedző: Márczy Gábor

Gárdony-Pázmánd NKK: Bőle ‒ Tóth Ficsor 3, Kukucska, Vernes 3, Berkes-Kaiser 6/1, Bártfay 2/1, Nemes 3. Csere: Kaffka (kapus), Hargitai 2, Zámori 2/2, Ágoston 4, Szűcs N. 2, Hamuth 5. Vezetőedző: Molnár József

Kiállítások: 4 perc, illetve 16 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 5/4

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában