Női kézilabda NB I.

2024.02.06. 12:35

Egyiknek nehezebb dolga lesz, mint a másiknak

Szerdán hétközi fordulót rendeznek a női kézilabda NB I-ben, a 14. körben az Alba FKC Debrecenben lép parkettre, míg a Dunaújvárosi Kohász KA az FTC-t fogadja.

Beke Zsombor

Utasi Lindáék (sötétben) a Vasas otthonában győztek

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga az biztos, hiszen élgárdákkal kell összecsapniuk. Az Alba felemásan indította az új esztendőt, hiszen a Ferencvárostól hazai pályán egy vállalható vereséget szenvedtek el Horváth Roland tanítványai (26-38), majd azonban szintén a Köfém csarnokban becsúszott egy váratlan pontvesztés a NEKA ellen (27-27). A legutóbbi fordulóban megtört a jég, már ami a 2024-es esztendőt illeti, a Vasas otthonában győztek a kék-fehérek 24-22-re. Szerdán 18 órától a DVSC otthonában lép pályára a jelenleg hetedik Alba, a debreceniek a negyedikek, a hétvégén győzelmet arattak a Bajnokok Ligájában, a német bajnok Bietigheim otthonában nyertek 31-27-re.

A DKKA a kilencedik helyről várja a folytatást, a Ferencváros ellen nyilván hazai pályán sem a Fejér vármegyeiek számítanak esélyesnek, ráadásul a fővárosi zöld-fehérek vezetik a bajnokságot is, a BL-ben a Rapid Bucuresti otthonában nyertek a hétvégén 23-20-ra. A Kohász ebben az évben a Kisvárdát megverte, míg a Budaörs és a Győr ellen kikapott. Az FTC elleni bajnoki 17 órakor kezdődik majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában