Győzelem nélkül

2024.06.09. 16:49

Berlinben sem termett babér a Koronázóknak

Nem sok jóra számíthatott az ELF (European League of Football) vasárnapi berlini találkozóján a kezdőirányítóját nélkülözni kényszerülő Fehérvár Enthroners.

Szupkai Gábor

A Berlin Thunder ellen is elbukott az Enthroners

Fotó: Kricskovics Antal

Jack Mangel Köln elleni térdsérülése sajnos nem jött helyre, így a magyar válogatott irányítója, Hegedűs Máté vezette az Enthroners támadóit a Berlin elleni idegenbeli mérkőzésen. Ami nem ígérkezett könnyű menetnek, és nem is lett az. 

A kezdés nem volt tragikus, Henry Osei-Owusu a 30 yardosig hordta vissza a labdát, innen indíthatta tehát első támadását az Enthroners. Hegedűs Máté gyorsan bemelegedhetett, és elsőre Ráthonyi Kendének passzolt, amivel 2-3 yardot haladt a csapat, majd két futásból megtették a first downhoz szükséges maradékot is. A következő viszont már nem jött össze, Ráthonyi ugyan egy jó futással kedvező helyzetbe hozta csapatot, de végül keményen megkergették Hegedűst a berlini védők, jöhetett a punt. Ami egészen jól sikerült, de egy büntetés jött ráadásnak, és a Thunder a saját 37-eséről indulhatott harcba. Albert Wiesigstrauch jó futásával indított a Berlin, majd egy kis trükkös játékkal Bais Kouanda halad 16 yardot, és máris a Koronázók térfelén toporgott a Thunder. Újra Wiesigstrauch szedte a lábát 17 yardért, a Koronázók védelme lesre mozdult, Kouanda jó elkapásával már csak 15 yardnyira jártak a fehérvári célterülettől. De előlépett az Enthroners védelme, pontosabban Begad Abdelhalim Gamaleldin ütött le egy passzt. A mezőnygól kísérletnél rosszul sikerült a snap, így maradt a nulla pont hazai oldalon. Ám nehéz feladat előtt állt Hegedűs, hiszen mindössze 9 yardnyira saját gólvonalától kellett indítania a támadást. Két Ráthonyi futás és egy sikertelen passz 7 yardot ért, a punt utáni visszahordást követően a Koronázók 42-eséről jöhetett a Thunder. Úgy tűnt gyorsan visszaszerzi a labdát a Fehérvár, de Szűcs Kristóf felesleges szabálytalansága az irányító Jakeb Sullivan ellen ezt keresztülhúzta. A cél előtt már végtelen számú elkapóval állt fel a Berlin, de Sullivan passzait levédekezték a fehérváriak, így 36 yardról jöhetett a mezőnygól, ami ezúttal már jó, 3-0 a Thundernek. Az Enthroners a következő labdabirtoklás során nulla yardot haladt előre, de legalább a punt után egy büntetéssel megtoldva, saját 30-asáról támadhatott a Thunder.

A második negyedet már csak 2 yardnyira a felezővonaltól kezdték a hazaiak, és Sullivan egy hosszú passzal Aaron Jacksonnak máris a fehérvári 17-esig repítette a Berlint. Innen már csak Ali Khalife és Wiesigstrauch szép futása, valamint Sullivan jó passza kellett Robin Wilczek kezei közé, Dominik Eberle rúgása jó, 10-0. Samuel Bhoedjang a fehérvári 35-ösig vitte vissza a labdát, Ráthonyi megint összehozott egymás után négy eredményes futást, és végre a Berlin térfelén birtokolta a labdát a Koronázók csapata. Csakhogy egy false start és a berlini védelem megnehezítette Ráthonyi dolgát, újra kénytelen volt elrúgni a labdát az Enthroners. A Thunder bezzeg könnyedén gyűjtögette a first downokat – még egy 15 yardos büntetés ellenére is -, főleg Wiesigstrauch volt elemében, de végül Sullivan 54 yardos passza után Kouanda szerezte a hazaiak következő hat pontját, amihez Eberle tett hozzá egyet, 17-0. Az Enthroners következő labdabirtoklása során ismét eljutott a Thunder térfelére, de csak éppen, viszont a punt után saját 12-eséről indult a Berlin. És ez a támadásuk nem volt túl sikeres, Wiesigstrauch kezéből ütötte ki a labdát Malik Crenshaw, Laurynas Orlovicius felkapta a labdát és csak 8 yard hiányzott kicsit több, mint egy perccel a szünet előtt a gólvonalig. Ám egy centit sem sikerült haladni, a mezőnygólt viszont Sarok Zsombor a póznák közé lőtte, 17-3. De nem ez lett a félidei eredmény, mert Jackson 92 yardos visszahordása után 23-3. Az extrapont sikertelen, így ez a félidei eredmény. Szünetig összesen 69 yard jött össze az Enthronersnek támadásban, ez berlini oldalon 218, pedig labdabirtoklási időben a Fehérvár állt jobban.

A Thunder vezetett először támadást a szünet után és közel öt perc után, az utolsó játékban már csak fél yardot megtéve újabb toucdownt szereztek a hazaiak, a jutalomrúgás jó, 30-3. Döcögősen haladt a következő Enthroners labdabirtoklás, de Ráthonyi és Nathaniel Robitaille, valamint Tóh Nándor révén újra „ellenséges területen” jártak a Koronázók. Hegedűs Máté itt saját maga is hozzátett saját lábán majdnem 10 yardot, de a hazai 28-asnál megrekedt a nagy menetelés. Ellenben berlini oldalon Wiesigstrauch pár jó játékkal már a fehérvári 30-asig vitte csapatát. Innen pedig maga az irányító oldotta meg egy futással a feladatot, az extrapont nem jó, de így is 36-3 oda. A Koronázók újra három játékot tudtak csak indítani, majd újra kénytelenek voltak elrúgni a labdát, a saját 33-asáról indult a Thunder.

A zárónegyedben már javarészt Nick Köhler és Tim Schulz vállalták magukra a futójátékokat, és bár a kezdőirányító Sullivan a pályán maradt, de nem sokat kockáztatott. Jebrai Regan ezt nem is nézte tétlenül, és úgy leütközte, hogy labdavesztés lett a vége, amit újra Orlovicius gyűjtött be, a félpályáról jöhetett az Enthroners. Samuel Bhoedjang ellen szabálytalankodtak elkapás közben, és egyetlen passz után már a berlini 27-esnél járt a Fehérvár, de itt el is fogyott a tudomány, a mezőnygól is sikertelen, maradt a 36-3 11:19-el a vége előtt. Gamaleldin követett el sok yardot érő büntetést, a félpályától jöhetett a Thunder, és újra Regan, aki egy sack után -9 yardot adott a Berlinnek, ami a támadás végét is jelentette. A Fehérvárnál Ráthonyi helyett Osei-Owusu futott, csekély sikerrel, újra jöhetett a Thunder 46 yardról. Onnan Adrien Peter egyetlen futással a 16-osra vitte el a labdát. a támadást végül Nicolai Schumann 6 yardos touchdown elkapása zárta, Eberle extrája jó, 43-3. Az utolsó Enthroners támadásba még belefért egy szép 23 yardos Osei-Owusu elkapás, de a berlini 31-esnél ez a labdabirtoklás is véget ért, 43-3 a vége.

Ezúttal sajnos tényleg csak pillanatai voltak a Fehérvárnak, a védelem túl sok nagy játékot engedett, és ez csúnyán megbosszulta magát. A keleti csoportban ezzel az Enthroners győzelem nélkül és három vereséggel az utolsó. Legközelebb június 23-án 13 órakor, a First Fielden játszanak a Koronázók, az egy győzelemmel és két vereséggel álló Wroclaw Panthers ellen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában