Kemény legények harca

2 órája

Erősemberek összecsapása Sárbogárdon

Ferusz Gábor és Mészáros Dávid sikerét hozta a Közép-európai Erősember-szervezet (CESA) natural strongman első fordulója. A megmérettetésnek a sárbogárdi inkubátorházában található Baxtore Gym Mozgásközpont adott otthont szombaton délután.

Kecskés Zoltán

Mészáros Dávid mindent vitt: kategóriájában az összes versenyszámot megnyerte, sőt, az összetettben is az élen zárt.

Fotó: Prémium Média & Sport Management

Izzasztó pillanatokban és tesztoszteronban sem volt hiány a hétvégén a Mezőföld szívében. A résztvevő kemény legények, erősemberek két kategóriában, 110 feletti és a 110 alatti kilogrammban csaptak össze a különböző versenyszámokban. Kamionhúzás, viking nyomás, vegyes cipelés, hordó pakolás és gumiforgatás szerepeltek a próbák között.

nehézsúlyúak_erősember_Sárbogárd_CESA
Le a kalappal a résztvevő nehézsúlyúak előtt. 
Fotó: Prémium Média & Sport Management

Az esős idő ellenére szép számmal látogattak ki a nézők, ami nem is csoda, hiszen ez egy kétségkívül látványos és egyben ámulatba ejtő sport, ahogy a résztvevők a már-már a fizika törvényeit meghazudtolva küzdenek az elemekkel és saját magukkal. A közönség pedig lelkes tapssal buzdította és jutalmazta a produkciókat.

A szombati versenyen 11 kiváló versenyző mérte össze erejét. A nehézsúlyúak közül kiemelkedett a sárosdi Mészáros Dávid, aki mindegyik versenyszámot nyerte, sőt az összetettben is az élen végzett. Az u110-ben pedig Ferusz Gábor volt magabiztos és remek versenyzéssel húzta be az első helyet. A háromórás megmérettetést követően pedig a helyi szervezők látták vendégül a résztvevőket és a technikai személyzetet.  

Ahogy azt Botka István sportmenedzsertől, az esemény társszervezőjétől megtudtuk, ez egy kiváló bevezető verseny volt, így hamarosan jön a folytatás is. Lapunk kérdésére elárulta, hogy hatalmas az érdeklődés a sorozat iránt még a határon túlról is, így azt tervezik, hogy egy nemzetközi meghívásos versenyt szerveznek, hasonló feladatokkal.

Dobogósok:

110 kg
1, Ferusz Gábor
2, Babits Marcell
3, Pánczél Zoltán

110 kg +
1, Mészáros Dávid
2, Szegi Attila
3, Kovács Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában