Csak az egyéni meccseket játszották le

2024.07.11. 20:22

Magabiztos győzelemmel döntőbe jutott a Kiskút TK

Magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Fehérvár Kiskút TK az SZTE Sportmánia ellen a női tenisz csapatbajnokság Szuperliga rájátszásának csütörtöki elődöntőjébe, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is ott lesz a fináléban.

Szabó Róbert

A hőség sem állta útját a Fehérvár Kiskút TK-nak a döntőbe vezető úton

Fotó: MTSZ / Bor Péter

A Budapesti Honvéd SE és a szegedi Gellért SE ellen aratott magabiztos, 5-2-es győzelmével a Fehérvár Kiskút TK csoportelsőként jutott be a női tenisz csapatbajnoksá Szuperligájának rájátszásába. Az elődöntőben az MTK mögött második helyen záró SZTE Sportmánia várt a székesfehérváriakra a budapesti Nemzeti Edzésközpontban rendezett csütörtöki elődöntőben.

A rekkenő hőség ellenére minden játékos igyekezett kihozni magából a maximumot. Stollár Fanni ezúttal pihenőt kapott, helyette Tóth Amarissa játszott az egyes pozícióban, aki Drahota-Szabó Dorka ellen 7:6 (8–6), 6:1-re diadalmaskodott.

– Igyekeztünk kímélni a lányokat, és a leghatékonyabban felhasználni őket, hogy megőrizzék az erejüket – mondta lapunknak Fehér Tamás csapatvezető. Hozzátette, az első szett nem volt könnyű Tóthnak, de végül a második szettben simán lezárta a találkozót.

A kettes pályán ezúttal Bartha Panna mutathatta meg tudását, aki kiosztott egy biciklit Szalay Rékának, 6:0, 6:0-ra nyert, így már 2-0-ra vezetett a Kiskút.

–  Panna nagyon szépen játszott most, szép győelmet aratott jó játékkal – mondta az összecsapással kapcsolatban a csapatvezető. Kiemelte, a hármas pályán ezúttal Teker Lotti, a csapat 15,5 éves őstehetsége kapott lehetőséget, aki nagyon magabiztosan nyert 6:2, 6:2-re Németh Anna ellen, így már 3-0 volt az állás.

Ekkor Fehér Tamás elmondása szerint a négyesen egy várható vereség következett, számítottak arra, hogy Matkó Réka legyőzi Szabó Lorát, aki végül 6:2, 6:3-ra kikapott, így szépített az SZTE Sportmánia.

– Ismét a kis Farkaslakin múlott a győzelmünk, ő pedig a nagy meleg ellenére is magabiztosan nyert Petrovszki Lili ellen 6:3, 6:3-ra, így 4-1-el behúztuk a meccset – folytatta a csapatvezető. Kiemelte, a siker után mehettek zuhanyozni, aztán ebédelni és pihenni, mikor visszaértek akkor pedig az MTK még mindig játszott, hiszen a fővárosi együttes csak 4-3-ra tudta legyőzni a szegedi Gellért SE-t.

Fehér Tamás szerint csapatának nem hiányzott az, hogy párosozzon ezen a mai napon, hiszen ismerik egymást a játékosok, így a pihenés jobbat tesz nekik.

– Viszló Csabának, a csapat tulajdonosának nagy köszönet jár, hiszen a lányok a lehető legjobb körülmények között pihenhetnek, hiszen ugyanot szálltak meg, ahol a budapesti WTA-torna legjobbjai – mondott köszönetet a csapatvezető a tulajdonosnak. 

Az SZTE Sportmánia ellen diadalmaskodó Fehérvár Kiskút TK
Fotó: MTSZ / Bor Péter

A másik ágon az MTK jutott be a döntőbe, ahol így megismétlődik a tavalyi összecsapás. Akkor 4-1-re diadalmaskodott a Kiskút TK, most pedig mindenképp szép siker lenne ezt megismételni.

– Nagy kérdés, hogy Gálfi Dalma játszik e holnap. A mai, Varga Viktória elleni meccsen kis híján három szettre szorult, nem volt könnyű dolga, bár látszott, hogy nem száz százalékos az állapota. Az biztos, hogy fájt a lába, ha pedig véletlenül nem játszana holnap, akkor egyértelműen könnyebb dolgunk lehetne – mondta már a döntővel kapcsolatban Fehér Tamás.

A csapatvezető arról is beszélt lapunknak mi lehet a siker titka, hogy hódíthatják el ismét a Szuperliga bajnoki címet.

– Kellenek mindenképen a bravúrok. Ha megnézzük majd holnap a párosításokat, akkor láthatjuk, hogy öt teljesen ki-ki mérkőzésre számíthatunk. Emiatt még nem lehet megmondani azt, pontosan hogy is fog kinézni, lehet, hogy 2-3-mal, de az is lehet, hogy 3-2-vel fogunk fordulni. Az a kérdés, hogy számít-e, hogy az MTK ma másfél órát túlórázott. Ráadásul ugye nálunk sem Stollár Fanni, sem Kristina Kucova nem játszott, akik holnap itt lesznek velünk. Ráadásul még várjuk Maria Tyimofejevát is, akinek a vízumával akadtak problémák, de ha esetleg ő nem lesz, akkor is megoldjuk – zárta gondolatait Fehér Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában