Dala Martin történelmi debütálása

2 órája

37 éve nem volt példa hasonlóra

Dala Martin első NBI-es mérkőzésén több remek védést is bemutatva jelentősen hozzájárult a Vidi péntek esti bajnoki győzelméhez.

Németh Krisztián

Forrás: fehervarfc.hu

"Elképesztően boldog vagyok, ennél jobb debütálásról nem is álmodhattam volna" - szögezte le a Fehérvár FC honlapjának adott interjújában a 20 esztendős Dala Martin, akin sok múlott csapata MTK felett aratott 1-0-ás hazai győzelmében. A fiatal hálóőrnek nem volt sok ideje ráhangolódni arra, hogy a kezdőcsapatban kap helyet, hisz elődje, Tóth Balázs a meccs délelőttjén igazolt Angliába.

A Vidi honlapja egy nem elhanyagolható történelmi tényre is felhívja a figyelmet: 1987-ben Petry Zsolt debütált utoljára magyar kapusként kapott gól nélkül NBI-es bajnokin a piros-kékeknél. Csaknem négy évtized után történt hasonló.

Azzal a különbséggel, hogy Petry akkor nem győzelemmel debütált. 1987. október hetedikén az NBI kilencedik fordulójában Kovács Ferenc vezetőedző a Békéscsaba vendégjátéka alkalmával Koszta János helyett a szezon elején az MTK-tól érkező 21 éves kapusnak szavazott bizalmat. A Puhl Sándor által vezetett mérkőzésnek 0-0 lett a vége. 

De térjünk vissza a jelenbe!

- Nem tudtam róla a történelmi előzményről, elég durva - reagált hüledezve Dala a négy évtizedes "rekord felülmúlására".

Forrás: fehervarfc.hu

Egyúttal mentora, kapusedzője Hegedüs Ferenc szerepét is méltatta.

- Nagyon sokat jelentett, hogy "Hege" testközelből figyelhette a bemutatkozásomat, kiskorom óta mindenben támogat. Nem gondoltam volna, hogy néhány évvel ezelőtt, hogy az első NBI-es meccsemen ő lesz a kapusedzőm. Az előző, NBII-es szezonom után az volt a célom, hogy stabil élvonalbeli kapus legyek. Az élet nagy forgatókönyvíró, örülök, hogy ez a Vidiben adathatik meg. Minél több meccsen szeretnék védeni, és minél többet lehozni kapott gól nélkül - mondta Dala Martin.

Hegedüs Ferenc hangsúlyozta, nagyon sokat dolgoztak együtt azért, hogy Martin eljusson idáig.

- Én jobban izgultam, mint ő! Fiatal kora ellenére rendkívül jó versenyzőtípus, magabiztos teljesítményt képes nyújtani a mérkőzéseken. Bízom benne, hogy ezt a teljesítményt hosszú távon tudja nyújtani. Martin mellett Veszelinov Dániel is jó kapus. Nincsenek kapus gondjaink. - szögezte le Hegedüs Ferenc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában