Idegenben jó az iksz

2 órája

Nem volt túl csípős a Szeged

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában az 5. helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia a 8. helyezett Aqvital FC Csákvárt fogadta.

Szupkai Gábor

Fotó: Kricskovics Antal

Álomkezdés a csákváriaktól, hiszen rögtön első helyzetükből, már a 6. percben előnybe kerültek. Szegedi labdavesztés után Varga Bence 12 méterről ballal a jobb alsóba lőtte a labdát, 0-1. A folytatásban darabra ugyan több helyzet adódott a hazaiak előtt, de sokáig ebből semmi komoly helyzet nem adódott, minden mellé, vagy fölé ment. A 27. percben egy szöglet után Lamin Sarr fejelt a felső lécre, majd Haris került lövőhelyzetbe, de középre tartó lövése simán elhalt Zelizi kezei között. A félidő hajrája viszont nem sikerült túl jól, Mohost rántották le a büntetőterületen belül, 11-es. Amit Novák Csanád jobbal a jobb alsóba bombázott, 1-1. 
A második félidő első negyed órájában az volt egyedül jó, hogy elmúlt. A 63. percben Zelizi tolta kapufára Kurdics 26 méteres szabadrúgását. A 74. percben Baracskai a 16-oson belül csinált befelé egy cselt, majd ballal kilőtte a jobb sarkot, 1-2. Négy perccel később viszont a csereként beállt Borvető fejelt Zelizi felett a kapuba, 2-2.   

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 2-2 (1-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 500 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Dániel, László István)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Pejovics, Kurdics – Haris (Palincsár, 88.), Márkvárt – Sarr (Papp Á., 58.), Varga Gy. Balázs (Borvető, 72.), Mohos (Takács-Földes, 58.) – Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris
Csákvár: Zelizi – Murka, Umathum, Karacs, Varga Bence – Dusinszki (Major, 59.), Dencinger (Farkas A., 59.), Szakály D. (Baracskai, a szünetben) – Szabó B., Nagy Z. (Haragos, 68.), Gazdag V. (Gregor, 78.). Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Novák Cs. (45+1., 11-esből), Borvető (76.), illetve Varga B. (6.), Baracskai (74.) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában