Szélsőbaloldali „seregszemle”

Tegnap, 6:23

A Népligetben gyűltek össze a Lenin-fiúk

Az antifa- és pedofilügyekben is érintett Szikra Mozgalom tartott egy nyári politikai fesztivált, amelyen a baloldali politikusok krémje is részt vett. A rendezvényen részt vett Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András polgármester és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (b), Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Józsefváros polgármestere (k) és Jámbor András, a Párbeszéd józsefvárosi-ferencvárosi országgyűlési képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Mindössze néhány száz ember vett részt az egész napos programon, amelyet a Szikra Mozgalom szervezett a Népligetbe. A nyári politikai fesztivál címszó alatt megszervezett eseményen számos prominens baloldali politikus is részt vett, akiket a legkevésbé sem zavart a Szikra Mozgalmat körülölelő botrányok sorozataírja a Magyar Nemzet.

A kerekasztal-beszélgetéseken ott volt Karácsony Gergely főpolgármester, Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője, V. Naszályi Márta, az I. kerület bukott polgármestere, Pikó András, Őrsi Gergely és Soproni Tamás polgármesterek. A szélsőbaloldali politikai fesztiválon olyan témák kerültek szóba, mint a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások utáni teendők, az önkormányzatok lehetőségei és a közösségépítési feladatok.

Karácsony Gergely több szálon is kapcsolódik a szélsőbaloldali szervezethez.

A Szikra Mozgalom tavaly az egyik legfontosabb partnerének nevezte azt a Zöld Terasz Alapítványt, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor, aki a pénzt több részletben fizette be bankfiókokban. Az alapítvány 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, amelyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tíz millió forinttal támogatott. A Zöld Terasz Alapítvány saját bevallása szerint 2023-ban nem támogatta a Szikrát, pedig a Párbeszéd alapítványától több mint 15 millió forintot kaptak.

Pedofília és erőszak a baloldalon

A szélsőbaloldali Szikra Mozgalom elnökségi tagjának választották Jámbor Andrást. Annak a szervezetnek lett vezetője, amelynek tagjai több szállal kötődnek pedofilbotrány mellett az antifasiszta támadássorozathoz is. Az antifa-ügy kapcsán házkutatást tartottak D. Krisztina lakásán, ahol a 

nyomozók több ezer pedofilfelvételt találtak a nő élettársának laptopján.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában