Sziget

2 órája

Holland rendőrök is segítik a BRFK munkáját a fesztiválon

Holland rendőrök is támogatják a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkáját a Sziget fesztiválon - közölte a BRFK szóvivője a rendezvény nyitó napján, szerdán tartott budapesti sajtótájékoztatón.

MW

Sziget - Holland rendőrök is segítik a BRFK munkáját a fesztiválon

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A holland rendőrök önállóan nem intézkedhetnek, de segítik magyar társaikat, elsősorban a kommunikáció területén - mondta el Csécsi Soma. 

Tájékoztatása szerint a rendezvény külső biztosítása során a BRFK rendőrei részt vesznek a közlekedés irányításában és segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulóknak. A Sziget területén szolgálatot teljesítő civil nyomozók feladata pedig a bűncselekmények megelőzése és a bűncselekmények elkövetőinek az elfogása. 

A Szigeten egyenruhában gyalogos, illetve elektromos rollerrel közlekedő járőrök is jelen lesznek, az ő munkájukat támogatják a holland rendőrök.

 A dunai vízirendészet pedig 24 órás szolgálatot lát el hajókkal a Hajógyári-sziget körül - sorolta. 

A BRFK egy úgynevezett Prevenciós Pontot is üzemeltet a fesztivál területén, ahol többek között azok is segítséget kérhetnek, akiknek eltűnnek az okmányai - mondta Csécsi Soma, hozzátéve, hogy a Prevenciós Ponton az Áldozatsegítő Központ és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai is jelen lesznek. 

Amennyiben valaki bűncselekmény áldozatává válik, a III. kerületi rendőrkapitányságon tehet feljelentést, ahol idegen nyelven beszélő rendőrök is szolgálatot teljesítenek

 - hangsúlyozta a szóvivő. 

Bedő Beatrix, a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályának főnyomozója kiemelte, hogy 

mivel a fesztivál területén csak bankkártyával, illetve a FestiPay kártyával, vagyis az online térben lehet fizetni, fokozott figyelmet kell fordítania mindenkinek a kibertérben elkövetett bűncselekményekre, illetve a személyes adatok védelmére. 

Ezért a Prevenciós Ponton kibertesztekkel is várják a fesztiválozókat, de lesznek szórakoztató programok, például pólófestés és jelvénykészítés is - mondta a rendőr hadnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában