Frissen Fejérből

2021.08.30. 10:22

Hárman is ittasan ültek volán mögé a megyében, mindhárom esetben baleset lett a vége

Az elmúlt 24 órában három esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök, mindegyik alkalommal balesetben érintettek voltak a gépjárművezetők.

police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrök Bodajkon, a Petőfi utcában igazoltattak egy 32 éves móri lakost 2021. augusztus 29-én hajnalban. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a férfi nem sokkal korábban a 8204-es számú úton közlekedett személygépkocsival, azonban Fehérvárcsurgó külterületén az úttestről letérve egy fának csapódott, majd forgalmi akadályt képező gépjárművét hátrahagyva gyalogosan távozott a baleset helyszínéről. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások a férfit további mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették és eljárást kezdeményeztek ellene.

 

Személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a járőrök Iváncsán, a Vörösmarty utcában 2021. augusztus 29-én kara reggel. A helyszíni szemle adatai alapján egy 55 éves seregélyesi gépkocsivezető a 6-os számú főút felől az M6-os autópálya irányába haladt járművével, amikor egy balra ívelő kanyarban elveszítette uralmát a gépkocsi felett és árokba hajtott. A sofőrrel szemben felmerült annak gyanúja, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, melyet a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő berendezés mérési eredménye is megerősített, ezért az egyenruhások a férfit előállították, vezetői engedélyét a helyszínen elvették és büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2021. augusztus 29-én hajnalban Székesfehérvárról. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy 28 éves helyi lakos gépjárművével nekiütközött a Várkörúton található egyik ingatlan falának. A gépkocsit vezető nővel szemben alkalmazott légalkoholmérő-készülék ittasságot jelzett, ezért őt a rendőrök további mintavételre előállították és a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon eljárást indítottak ellene.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent a gépkocsi vezetője, valamint a közlekedés többi résztvevője számára, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön jármű volánja mögé!

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes és ennek megfelelően vezet.
  • Vezetés közben nagy szükség van a gépjárművezető mozgásainak pontos, összehangolt irányítására, az ittas vezetők mozgása ezzel szemben pontatlanná válik. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!