Frissen Fejérből

2022.02.10. 15:22

Késsel akart kirabolni egy idős házaspárt Velencén, letartóztatásba került a férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és további bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki késsel fenyegetőzve próbált meg kirabolni egy idős házaspárt velencei otthonukban.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. január 23-án délután ismeretlen társával egy kápolnásnyéki ház hátsó ajtaját feszítette fel, és onnan mintegy 20.000,-Ft értékben dohányárut és rágógumit lopott, majd ugyanezen a napon este egy idős házaspárt akart otthonában kirabolni. Az elkövető a sértettek házának ajtaján dörömbölt, majd egy 15 cm pengehosszúságú kést maga előtt tartva készpénzt követelt tőlük.

Mivel a sértettek azt állították, hogy nem tartanak otthonukban pénzt, a férfi távozott a helyszínről, így cselekménye kísérleti szakban maradt.

A férfi tényleges tartózkodási helye a hatóság előtt nem ismert, így ennek okán, valamint a bűncselekmény törvényi fenyegetettsége miatt alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna. Emiatt az ügyészség szökés, elrejtőzés, továbbá a férfi előélete miatt bűnismétlés veszélyére hivatkozással indítványozta a letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte az ügyészi indítvány szerint. A döntés ellen a terhelt védője jelentett be fellebbezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!