Egyházi iskola

2017.09.14. 20:35

A püspök atya megáldotta az új alsószentiváni iskolát

Alsószentiván – Meghitt ünnepségen vette át a Székesfehérvári Egyházmegye nevében Spányi Antal megyés püspök az alsószentiváni általános iskolát.

V. Varga József

Szeretet, egymás elfogadása, családias légkör

Fotó: Somogyi Tamás

Az intézményt, a zarándokok sokasága által látogatott kegyhelyen, a Fatimai Boldogasszonyról nevezték el. Amint a főpásztor elmondta: a Szűzanya különleges ajándéka, hogy éppen a fatimai jelenések századik évfordulóján adódott lehetőség az általános iskola átvételére.

Diákok, pedagógusok, szülők, valamint közéleti és egyházi vezetők ünnepelték együtt a napokban, hogy szeptembertől megkezdődhetett a katolikus oktatás és nevelés Alsószentivánon – tájékoztatta lapunkat Berta Kata, az egyházmegye sajtóreferense.

Szeretet, egymás elfogadása, családias légkör
Fotós: Somogyi Tamás

Spányi Antal megyés püspök a Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyének hét évvel ezelőtt új lendületet adott, amikor meghirdette a nagyszülők zarándoklatát. Megáldotta az idős szülőket, és kérte őket, hogy imádkozzanak a fiatalokért.

– A Szűzanya közbenjárásának köszönhetjük, hogy idén nemcsak a kegytemplom és környéke újul meg, hanem a jövő nemzedékének megszólítása, vallásos nevelése is megerősödhet itt, Szentivánon – hangsúlyozta a püspök. – Nagy öröm, hogy katolikus iskola működhet az egyházmegye déli részén is.

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Varga Gábor országgyűlési képviselő, Husvéth Imre polgármester és Kiss Attila, az új egyházi iskola igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában