Képviselő-testületi ülés

2017.12.09. 09:00

Uszodaavató januárban Sárbogárdon

A kivitelező a napokban átadta a tanuszodát a Nemzeti Sportközpontoknak – megkezdődhet a próbaüzem.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester (j), Demeterné Venicz Anita jegyző és Varnyu Péter aljegyző. A sárbogárdi képviselő-testület megismerte a Zengő Óvoda tanfelügyeleti értékelését is

Fotó: V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester arról tájékoztatta képviselőtársait és a sajtó munkatársait, hogy információi szerint a tanuszoda ünnepélyes avatását 2018 januárjában tartják (a konkrét időpont még nem ismert). Az üzemeltető februártól már kérte a járás oktatási és nevelési intézményeit, hogy jelezzék igényeiket az uszoda használatával kapcsolatban. Elhangzott: a személyzet feltöltés alatt van, továbbra is várják a gyakorlott úszómesterek jelentkezését.

Az önkormányzat képviselő-testülete pénteken tartotta idei utolsó ülését a városháza dísztermében. A grémium elvégezte a helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatát, majd jóváhagyta saját, 2018. évi munkatervét, illetve a belső ellenőrzési ütemtervet. A testület megismerte a Zengő Óvoda tanfelügyeleti értékelését és intézkedési tervét, és az abban foglaltakat tudomásul vette.

Elfogadták a képviselők az idei évi közhasznú, közcélú foglalkoztatásról és a végzett munkákról szóló beszámolót, továbbá meghatározták a jövő évi közfoglalkoztatás kereteit. A 2017-es év során 285 főt foglalkoztattak, jelentős létszámot igényeltek a mezőgazdasági, az intézményi, a belvízvédelmi és a közútkarbantartási munkák.

Sükösd Tamás polgármester (j), Demeterné Venicz Anita jegyző és Varnyu Péter aljegyző. A sárbogárdi képviselő-testület megismerte a Zengő Óvoda tanfelügyeleti értékelését is
Fotós: V. Varga József

A gyepmesteri feladatok ellátásával egy nonprofit társaságot bíztak meg, akinek vezetőjével egyébként 2001 óta áll szerződéses jogviszonyban az önkormányzat, csak eddig az illető egyéni vállalkozóként végezte tevékenységét.

Támogatta a képviselő-testület Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó pályázatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában