Dunamenti Szent Orbán Borrend

2018.04.19. 08:30

Borversenyre gyűjtik a borokat Adonyban

A Dunamenti Szent Orbán Borrend februári tisztújítását követően, az új vezetésnek az elődök rakta biztos alapról kiinduló, de a megújulás lehetőségeit kereső stílusváltása eseményekben gazdag esztendőt ígér, és nem csak a borvidék borászainak.

Sági Zoltán

Schmidt Attila nagymester, Paulusz Bálint kancellár – és aki tölt: Megyhárt Ferenc, a borrend támogatója

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A borrend megújult vezetése által összehívott első, márciusi nagytanácsi ülésén már közel fél tucat új tag kérte felvételét, akik között van Budapestről visszatérő, de onnan újonnan érkező is. A szervezet megújuló működése erősíti a régiót, színesíti a mindennapokat – és még a helyi adóbevételekre is jó hatással lehet, hasznot hajtva így az egész közösségnek.

Schmidt Attila nagymester, Paulusz Bálint kancellár – és aki tölt: Megyhárt Ferenc, a borrend támogatója
Fotós: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Hogy az új generációk is készek a tradíciók továbbvitelére, azt jól mutatja, hogy az adonyi borászbálok hagyományát, a szervezésükbe néhány év előtt bekapcsolódott szőlőhegyi második generáció, a helyi borászcsaládok fiai és lányai hozták vissza a tetszhalálból – a „szőlőhegyi fiatalok”, akiknek az adonyi szőlőhegy kulturális és természeti értékeinek megőrzésében a jövőben is nagy szerep jut. Az április első szombatján megrendezett legújabb borászbálon pedig Schmidt Attila nagymester és Paulusz Bálint kancellár személyében, évek után újra, a Dunamenti Szent Orbán Borrend is képviseltette magát.

És még csak most indul a szezon! Az Adonyban április 28-án megrendezésre kerülő 25. kistérségi borversenyre nevező borok begyűjtése az előttünk álló szombaton, április 21-én történik. Fajtánként 2-2 db 7,5 dl-es palackkal lehet nevezni, amelyeket Adonyban Paulusz Imrénél, Fülöp Ferencnél és Solti Ferencnél, Perkátán Nedves Tibornál, Iváncsán Májer Bélánál, Kulcson pedig Korondi Csabánál lehet leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában