Szép a mi kis falunk

2018.04.03. 08:00

Ráckeresztúr is csatlakozott az országos programhoz

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2018. március 22. és 29. között tizenkilencedik alkalommal rendezte meg az Internet Fiestát.

Gajdó Ágnes

A különleges szabadtéri tárlat hamar felkelti a járókelők figyelmét Fotó: Gajdó Ágnes

A Könyvtár – internet –egészség mottójú országos rendezvénysorozathoz a ráckeresztúri könyvtár két programmal is csatlakozott. Különösen az Oh, dicső természet című szabadtéri természetfotó-kiállítás aratott sikert, melyen a község természeti értékeit, jellegzetes növény- és állatvilágát tekinthették meg az érdeklődők. Minthogy Ráckeresztúron nincs művelődési ház, s a könyvtár épülete is szűkös, a képeket a kerítésre szerelték, ennek előnye, hogy akkor is látogatható a kiállítás, amikor a könyvtár zárva tart.

A különleges szabadtéri tárlat hamar felkelti a járókelők figyelmét Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

A fotókiállítás elsődleges célja, hogy mind többen felismerjék, érdemes sok időt tölteni a természetben, megölelni egy-egy fát, gyönyörködni a különféle felhőformákban, hallgatni a tavasszal egyre aktívabb madarak énekét. A kiállítás képanyaga a legnépszerűbb közösségi oldalra is fölkerült, így nem csak a Ráckeresztúron élők láthatták, ráadásul volt, aki kedvet kapott, s küldött fényképeket a kertje legszebb növényeiről. A szabadtéri tárlatról nem hiányozhatott a vendégkönyv sem, melybe gyerekek és felnőttek egyaránt feljegyezték gondolatikat. Elcsi szerint „cuki a cica”, míg Dorina úgy véli, „jó nézni ezeket, szép a mező, a rét, a bárány és a kecske”. „Hiába! Szép a mi kis falunk” – írta Papp Ágnes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában