Következő lépés a világbajnokság

2018.05.16. 10:20

Fehérvári táncos sikerek az Európa bajnokságon

Május 10-13-ig Horvátországban,Zágrábban került megrendezésre a tánc Európa bajnokság, amelyen rengeteg magyar táncos képviselhette hazánkat. Köztük a fehérvári Free Spirit Hip Hop táncegyesület versenycsapata, amely második helyezést ért le.

Sándor Tamara

A Passion Gang formáció a dobogó második fokán

Fotó: az egyesület

A nemzetközi verseny a Zágrábi Arénában zajlott, minden nap más stílusú táncokkal.

Az Európa bajnokságon a székesfehérvári Free Spirit Hip Hop táncegyesület versenycsapata és szólistái is megmérettethették magukat a város támogatásával.

A fehérvári versenyzők nagy sikert arattak, így a hónapok óta tartó készülés meghozta gyümölcsét. A Passion Gang nevezetű 20 fős formáció második helyezést ért el, ezzel kvalifikálta magát a világbajnokságra, Milánóba.

A szólóban induló versenyzőink is egy nagyon erős mezőnyben állták meg a helyüket, szép eredményekkel tértek haza. Junior kategóriában Pauker Barbara 2., Szarka Norbert 4., Tóth Flóra 7. helyezést ért el. Barbara duóban is indult, Keserű Péterrel, akivel a dobogó felső fokára állhattak.

A Passion Gang formáció a dobogó második fokán
Fotós: az egyesület

Az egyesületben kisebb gyerekeknek is van lehetőségük kibontakozni. Már az nagy szó, hogy kijutottak az Európa bajnokságra 11-12 évesen, de az, hogy így megállták a helyüket, úgymond, még egyet dobott a dolgon. Gyerek szóló kategóriában ugyanis Horváth Liliána 7.(döntőbe jutott), Bakos Boglárka 9. helyezést ért el.

A gyakorlás és fejlődés nem áll meg, hiszen rengeteg fellépésre, év végi gálára és a világbajnokságra is készülni fognak. A tánc nem csak állóképességet követel meg, szellemileg is ott kell lenni. 4 perces versenykoreográfiát végig kell táncolni teljes erőbedobással, koncentráltsággal. Sokan azt hiszik, hogy a táncosok csak „táncikálnak”, pedig sokkal többről van itt szó, amit bizonyítottak is a nemzetközi versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában