A borbarátok is programra lelhettek

2018.06.25. 12:00

Tüzes Szent Iván-éj

„Mikor a vodka a fejembe száll…” – dalolták az öreghegyi pincesoron az Enyingre érkező mulatozók. Pedig ezen az estén a bor volt a főszerepben.

Szanyi-Nagy Judit

‒ Balatonalmádiból hoztuk át ezt a rendezvényt ‒ fogad Pallag Mihály szervező, az Enyin­gi Borkedvelők Rendje elnök-­nagymestere ‒, ugyanis a Balaton északi partján található településről gyönyörű képet ad a hegyoldal, amikor Szent Iván éjszakáján tábortüzek gyúlnak fel. Nálunk, Enyingen a tábortűz kevésbé jellemző, szemben az éjszakai pincejárással. Az elmúlt években igyekeztünk összekötni a két szokást ‒ teszi hozzá az elnök.

Baráti társaságok, párok, családok egyaránt megjelentek Fotó: SzNJ/ Fejér Megyei Hírlap

Mint mondja, ilyenkor sokan újra átélik a gyermekkorukat ‒ és ezt mi is megtapasztaltuk ‒, hiszen a résztvevők zseblámpával a kézben bóklásznak a vendégváró pincék között. Az idei Szent Iván-éj a negyedik alkalom volt a település életében.

‒ Idén a csókakői Szent Donát Borrendből, a Lepsény–Mezőszentgyörgy Borbaráti Klubból és a Sárbogárd–Sárszentmiklósi Borbarát Körből érkeztek tagok a meghívásunkra, természetesen a hozzátartozókon és az enyingi vendégeken túl ‒ részletezi Mihály.

Az est során három pincét látogatott meg a jókedvű, népes társaság; a tüzes vendéglátásról Horváth Csaba, Pallag Csenge és Iker István gondoskodott házigazdaként. Az utolsó állomáson a helyi borkedvelők nótása, Lakatos István Edu szórakoztatta az éjszakázókat. Amint Pallag Mihály megfogalmazta: a rendezvénnyel céljuk, hogy a szőlőhegy ismét élettel teli színtér legyen. Úgy láttuk, ezt az elképzelést sikerült megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában