Várhatóan október elején vehetik használatba

2018.08.14. 08:00

Kibővítették a perkátai orvosi rendelőt

Fontos mérföldkövéhez érkezett a település orvosi rendelőjének bővítésére és a szolgálati lakás felújítására 90 millió forintos összeget elnyert önkormányzati pályázat megvalósítása.

Sági Zoltán

A perkátai megújult orvosi rendelő

Fotó: a város honlapja

Mint Somogyi Balázs polgármestertől megtudtuk, tavaly év végén kezdődtek el azok a beruházások, amelyek kivitelezését idén július 31-én jelentette készre a vállalkozó. Közel 200 négyzetméteren került kialakításra fogorvosi és orvosi rendelő, illetve egy védőnői szolgálathoz kapcsolódó közösségi helyiség. Természetesen korszerű és a jogszabályi követelményeknek megfelelő váróhelyiségek, akadálymentes mosdók is létesültek az épületben, valamint a munkatársakat és tevékenységeket kiszolgáló szociális helyiségek.

Az épület mögött 5 új parkoló jött létre, emellett pedig a Dózsa György utcából járdát építettek ki – továbbá a pályázatból az eddigi épületrészre is sikerült forrásokat biztosítani: annak tetőfelújítása is megtörtént. A projektnek része volt az egyik önkormányzati lakás részleges felújítása, amelynek keretében a nyílászárók cseréje és az ahhoz kapcsolódó javí­tási munkálatok valósultak meg.

A perkátai megújult orvosi rendelő
Fotó: a város honlapja

Az épülethez kapcsoló­dóan jelenleg az átadás-átvé­teli eljárás zajlik, illetve a használatbavételi engedélyek beszerzése. Az épületre még napelemek kerülnek, egyrészt a környezettudatosság jegyében, másrészt a fenntartási költségek csökkentése érdekében. A következő két hónapban az épület berendezése történik meg, új bútorzatot kap az új épületrész, illetve az orvosi rendelő egy újraélesztő készülékkel is kiegészül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában