Hagyományőrzés

2018.10.12. 07:30

Lezajlott a szüreti mulatság Sáregresen

Amikor a harang elütötte a delet, a nyitótánccal kezdetét vette az idei sáregresi szüreti mulatság.

Tiringer Mária

Forrás: shutterstock

Több kerítés dekorációja jelezte a községi szüreti mulatságot. A felvonulókat terített asztalok várták több megállóhelyen, amit fergeteges tánccal köszöntek meg a szebbnél szebb ruhákban karikázók. A jó hangulatról a Szabó Zenekar gondoskodott. A bíró házaspár Ferenczi Roland és Ferencziné Fülöp Cecília, az „öreg” bíró házaspár Kacz Miklós és Miklósné, a vajda házaspár Szabó Miklós és Kakstéder Zsuzsa volt. Jó kisbíró módjára Kacz Dávid tájékoztatta a helyi hírekről a nagyérdeműt; s köszönet illeti még a Sáregresi Népdalkör segítségét is. Óriási élmény volt látni a szervezetten vonuló, díszes csoportot.

A megfáradt menetet vacsora várta a művelődési házban, ahol a megjelentek szüreti bálban vigadhattak hajnalig. Az esti mulatságban szőlőkirálynak Sohár Kristófot, szőlőkirálynőnek pedig Bárdos Laurát választották. A szüreti táncot Szabóné Horgosi Ilona tanította be, a rendezvényt Hermann Mária és Jobban Ferenc bonyolította le. De a köszönet minden résztvevőnek, szervezőnek szól!

 

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában