A népmeséről, az idősekről és az állatokról is megemlékeztek

2018.10.10. 15:00

Soponyai intézmények világnapjai

A soponyai Mesevár Óvoda, valamint a Zichy János Általános Iskola és AMI közössége hol egymással karöltve, hol egyedül, de számos programot szervez.

Szanyi-Nagy Judit

Tósoki Szabolcs főtörzsőrmester a program keretében ajándékkal is kedveskedett az első évfolyamosoknak Fotó: Hollósi Lászlóné

Az oktatáshoz hozzájárul a helyes közlekedésre nevelés is, főleg, hogy a tanulók nagy része kerékpárral érkezik az iskolába. Az intézményben hosszú évek óta működik a Biztonságos Iskola Program, illetve egy sok résztvevős közlekedési szakkör, Molnárné Strohéber Zsuzsanna vezetésével.

A közelmúltban Tósoki Szabolcs főtörzsőrmester, az iskola rendőre beszélt az elsősöknek a helyes, biztonságos közlekedés fontosságáról. Mindemellett ökoiskolaként az állatok szerepére is nagy hangsúlyt fektetnek a Zichyben. A világnaphoz kapcsolódva a gyerekek – Kajári Henrietta tanárnő vezetésével – elhozhatták és bemutathatták házi kedvenceiket. Sorra érkeztek a kutyák, macskák, gekkók, tengeri malacok, hörcsögök. A gyerekek értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, és az év többi napján sem feledkeznek meg az állatokról, hiszen az azokkal való törődés mindannyiunk feladata – hangsúlyozta Hollósi Lászlóné igazgató.

Tósoki Szabolcs főtörzsőrmester a program keretében ajándékkal is kedveskedett az első évfolyamosoknak
Fotó: Hollósi Lászlóné

De a Mesevár Óvoda növendékei sem tétlenkedtek – számolt be élményeikről Faludi-Pál Judit óvodavezető. A népmesékhez kapcsolódva a teljes ovi, azaz mintegy ötven fő iratkozott be a helyi könyvtárba, s azon nyomban ki is kölcsönöztek egy-egy könyvet. Aznap az iskolások adtak elő meséket; másnap a nagyszülőké volt a főszerep, akik az idősek világnapja részeként kedvenc fabuláikat hozták el, majd az ifjak velük közösen egy mesetarisznya készítésébe kezdtek. A zene világnapjához kapcsolódva három kálozi nyugdíjas – Barcza Lászlóné, Ferenczi Gyuláné és Pál Tiborné – énekelt-zenélt a gyermekeknek. A legutolsó, leginkább várt napon egy sárkány által őrzött mesevárba kellett bejutniuk az ovisoknak. A fiatalok az ingoványos talajon hol szüleikkel, hol egyedül mentek, de a hét feladatot sikeresen teljesítették. Így minden lurkó koronával térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában