„Az ember arra hivatott, hogy szeressen és szeressék!”

2019.04.15. 07:15

Házaspárokat és újszülötteket köszöntöttek Sáregresen

A hatszáznyolcvanas lélekszámú kis faluban évtizede már, hogy az önkormányzat is szárnyai alá vette a Sáregresért egyesület szép kezdeményezését, miszerint minden évben együtt köszöntik egy meghitt ünnepségen a házaspárokat és az újszülötteket.

V. Varga József

Az aprónép produkcióit végigtapsolták az ünnepeltek

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– A mai ünnepségünk lényege, kulcsszava: a család – fogalmazott Tiringer Mária polgármester. – Az ember arra hivatott, hogy szeressen és szeressék. A férfi és a nő együtt halad az élet útján jóban és rosszban, egészségben és betegségben. A családi tűzhely melegét megtartani elhivatottságot és feltételek nélküli bizalmat, sok munkát és kitartást igényel.

– Az újszülött érkezése mindig öröm – folytatta a polgármesternő. – Megváltozik minden, a dolgok átértékelődnek, átlényegülnek, az aggódás és a boldogság a szülőket még inkább összeköti. Ők pedig mindenkor felelősséggel tartoznak az utódjukért.

Amint elhangzott: Sáregres legrégebben házasságban élő lakosai a Takács házaspár. István és Julianna 62 éve kötött házasságot, két éve ülték gyémántlakodalmukat. Gratuláció dukált a falu legfiatalabb házaspárjának: Csesznegi Gergely és Sály Gerda 2018-ban kötött házasságot. Sok szeretettel köszöntötték a 2018-ban született babákat, név szerint: Benkucs Liliánát, Farkas Patrikot, Hirtling Hannát, Kalapács Noémit, Kassai Zétényt, Kasza Koppányt, Kondor Olivért és Pruzsenszky Noémit.

Az aprónép produkcióit végigtapsolták az ünnepeltek
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományok szerint felköszöntötték az előző évben jubiláló, illetve a több mint 40 éve házasságban élő egresieket (10 házaspár). Rendhagyó módon az idén kiegészült az ünnepeltek köre azokkal a nem házasságban élő párokkal is, akik több éve, évtizede élnek együtt családot alkotva, és nevelnek gyerekeket, unokákat (11 pár).

Az óvodások, a népdalkör, a tánccsoport és a vendégénekesek műsorát ajándékozás és vacsora követte. Az emléklapok és a dísztárgyak átadásában Kalló Mihályné egyesületi elnök serénykedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában