Fejér megye

2019.12.21. 07:20

Lelkünk ünneplőben – Betlehemi szép csillag és szeretetkarácsony

Szükségünk van az ünnepekre, mert általuk tudjuk megőrizni lelkünket – fogalmazta meg Spányi Antal megyés püspök az advent kapcsán. Szeretetben és békességben készüljünk!

V. Varga József

A kis faluban, Fülén is betlehemet állítottak az ünnepi napokra

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár. A mézeskalács város kivilágítva, az élő adventi naptár a városháza ablakaiban köszönti nap mint nap a sokaságot. Az adventi vásár hangulata magával ragadó, a Betlehemi szép csillag kiállítás felemelő, a karácsonyi sikátor, a Vasvári utca igazi mesefalu. A Terembura egyesület Újrahasznos holmik sorozata a hét végén fejeződik be, ma 15 órától pozsgás növényeket ültetnek konzervdobozba, vasárnap pedig egyedi csomagolópapírok készülnek a Hiemer-ház Gesztenyés udvari műhelyében. Az adventi fényvonat mindkét hét végi napon délután „zakatol” majd újra a belvárosban. A szervezők a karácsonyi manókeresésre december 24-én, szent­este napján 10 és 14 óra között az adventi színpadnál várják a gyerekeket, az aprónép játékos feladatokkal múlathatja az időt, míg megérkezik otthon a Jézuska. A karácsony előtti utolsó hétvége az ünnep jegyében telik megyeszerte.

A kis faluban, Fülén is betlehemet állítottak az ünnepi napokra
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az Agárdi Közösségi Házban például szeretetkarácsonyt tartanak szombaton 10 órától; Gárdonyban, a Nemzedékek Házában 14 órától adventi varázslattal várják a kicsiket és a nagyokat. Lovasberényben ugyancsak szombaton (17 órától), a falukarácsony kezdete előtt a település képviselő-testülete közösen gyújtja meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját. Mezőszilason vasárnap 12, majd 13 órától az általános iskola ad otthont az adventi vásárnak és a falukarácsonynak; Móron 16 óra 30-kor a Szent István téren lesz a gyertyagyújtás. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 17 órától a polgárdi katolikus templomban ad karácsonyi koncertet; Sárbogárdon 18 órától a városháza előtti téren ünnepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában