Koronavírus Fejérben

2020.08.20. 07:20

Új szabályok lépnek életbe a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben

Az elmúlt napokban hazánkban és a környező országokban ismét növekszik az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Az idős ellátottak, családtagjaik és az intézményekben dolgozók egészségvédelme érdekében új intézkedéseket rendelt el Mészáros Józsefné, a Kossuth Zsuzsanna Szo­ciális Intézmény igazgatója.

FMH

A Rákóczi úti székhelyen egyszerre legfeljebb tizenöt látogató tartózkodhat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az intézménybe lépés előtt a dolgozóknak és a látogatóknak a portán nyilatkozattétel után a testhőmérséklet-ellenőrzés és az alkoholos kézfertőtlenítő szer használata kötelező. Orr- és szájmaszk viselése az intézmény területén mindenkinek kötelező. Fokozott figyelmet fordítanak a kézfertőtlenítésre és a gumikesztyű használatára. Az ebédlőben be kell tartani a minimum 1,5 méter távolságot.

A Rákóczi úti székhelyen egyszerre legfeljebb tizenöt látogató tartózkodhat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azon dolgozóknak, akik külföldi tartózkodás után munkába szeretnének állni, kötelező egy negatív PCR-teszttel rendelkezniük. Amennyiben nincs negatív PCR-tesztje a dolgozónak, két hétig nem állhat munkába. A felső légúti vagy lázas betegség esetén a háziorvosnál kell jelentkeznie, és nem mehet dolgozni. Az intézmény területére telefonos bejelentkezéssel, nyilatkozattétel, testhőmérséklet-ellenőrzés és alkoholos kézfertőtlenítő szer használata után csak egészséges hozzátartozó léphet be, kizárólag szájmaszk viselése mellett. Az ellátottakat egyszerre csak egy hozzátartozó látogathatja, maximum 30 perc időtartamban. A látogatást lehetőség szerint az intézmény udvarán kell megoldani.

A látogatás rendje szerint hétfőtől vasárnapig 14 és 16 óra között a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi úti székhelyén egyszerre maximum 15 fő látogathat, a Hosszúsétatéri Idősek Otthonában egyszerre 10 fő, a Fe­ketehegy-szárazréti Idősek Otthonában egyszerre 10 fő, míg a Maroshegyi Gondozási Központban egyszerre 5 fő látogathat bentlakó hozzátartozót. Az intézménybe csak előre csomagolt, fertőtleníthető csomag hozható be az ellátottak részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában