Sokféle mozgásra használhatók

2021.03.19. 07:20

Csókakő is erősíthet – Új sportparkot avattak

Újabb sportparkot adtak át a megyében – ezúttal Csókakőn, a Sport utcában lehet csütörtöktől hivatalosan is használatba venni az eszközöket.

Borsányi Bea

Törő Gábor és Fűrész György is kiemelte, hogy jelenleg még fontosabb az egészséges életmód, amelynek a része a rendszeres mozgás is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat még 2018-ban nyert pályázatot egy B típusú sportparkra, amellyel aztán nem is volt más teendője, hiszen a pályázat értelmében minden munkát országosan ugyanaz a sportparkokat építő cég végez el.

– A Sport utcában volt egy kihasználatlan területünk, ide telepíttettük a mindenki számára ingyenesen használható, 70 négyzetméteres parkot. A beruházás tulajdonképpen már korábban elkészült, ám a vírushelyzet miatt halogattuk a hivatalos átadását. Mára azonban a park mellett felállítottunk egy pingpongasztalt is, és mivel befejeződött a terület rekultivációja, így ideje volt hivatalosan is átadni a parkot – mondta Fűrész György csó­kakői polgármester, aki Törő Gáborral, a terület országgyűlési képviselőjével együtt vágta át a nemzeti színű szalagot.

Törő Gábor és Fűrész György is kiemelte, hogy jelenleg még fontosabb az egészséges életmód, amelynek a része a rendszeres mozgás is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ingyenesen használható szabadtéri létesítmények létrehozásával a kormány a mindennapos sportolásra kíván ösztönözni. A Nemzeti szabadidős egészség sportpark program 2016-ban indult útjára, amelynek szakmai irányítója jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

A program keretében négytípusú sportparkra lehetett támogatást benyújtani, amelyek között a különbség a parkok területének nagyságában és a rajtuk elhelyezett gépek számában van. A B típusú parkban hét eszköz található, amelyek húzódz­kodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom-erősítésre, hátizom-erősítésre, létramászásra, lépcsőzésre és függeszkedésre használhatók.

A polgármester biztos abban, hogy sokan élnek a lehetőséggel, hiszen Csókakő sportos település, elég csak a téli focikupákat vagy a terepfutó versenyeket említeni, de a park eszközeit minden bizonnyal használják majd azok a futók is, akik rendszeresen áthaladnak a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában