Frissen Fejérből

2021.04.14. 07:15

A szociális szolgálat dolgozói osztanak ételt Ercsiben

Az Ercsi Szociális Szolgálat munkatársai a járványhelyzet alatt is rendszeresen segítik a település lakosságát, a járványügyi előírásokat betartva.

Baráth Eszter

Folyamatos a melegétel-ellátás Ercsiben

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A fertőzés terjedésének megállításán és a családok, idősek támogatásán tevékenykedik az Ercsi Szociális Szolgálat. Heti rendszerességgel érkezik védőfelszerelés maszkok, kesztyűk és fertőtlenítőszerek formájában, a nagy mennyiségből raktározni is tudnak.

Az Ercsi Szociális Szolgálat fenntartása alá tartozó idősotthon lakóinak és dolgozóinak egy része már a második védőoltását is megkapta. Néhányan korábbi fertőzöttségük miatt egyelőre nem vehették fel az oltást, hiszen meg kell várniuk a gyógyulás és az első vakcina beadása között előírt idő leteltét, de hamarosan ők is sorra kerülnek.

Folyamatos a melegétel-ellátás Ercsiben
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A szervezet egyik legfontosabb tevékenysége a hideg- és melegétel-osztás. A családsegítők minden hétköznap eljuttatják az élelmiszerbank-csomagokat a rászoruló családokhoz. A járványügyi szabályokat az ételek átadása során is betartják. A dolgozók nem találkoznak a családokkal, nem adják át személyesen a támogatást, hanem a házak elé, a csomagok elhelyezésére szolgáló székekre helyezik el. A Baptista Szeretetszolgálat által biztosított népkonyhának köszönhetően meleg élelemmel is el tudják látni a lakosságot. Ezt a lehetőséget jelenleg 65 fő veszi igénybe Ercsiben, de Cserkutiné Herédi Erika, az Ercsi Szociális Szolgálat megbízott intézményvezetője szerint folyamatosan érkeznek új igénylők.

A dolgozók tapasztalatai alapján többször előfordul, hogy családok, idősek keresik fel őket, hogy nem tudnak ebédet főzni, nincs otthon élelmiszer. Ezeknek a családoknak ilyen esetekben az élelmiszerbank áll rendelkezésükre. A szociális szolgálat munkatársai számukra többek között konzervvel, cukorral, teával és száraztésztával nyújtanak segítséget, hogy át tudják vészelni a nehéz időszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában