nyolc Fejér megyei forduló

2021.06.23. 09:01

Fogathajtó nyitány Mezőszilason

A múlt évi kurta-furcsa megyei kettesfogathajtó-bajnokságot követően az idén szélesebb merítéssel terveznek a klubok, a sportvezetők. A versenyzők először július 3-án, Mezőszilason hajtanak a selybák közé.

V. Varga József

A 2020-as megyei kettesfogathajtó-bajnokságot a mezőszilasi Semjén Attila nyerte Fotó: V. Varga József (archív)

Tavaly mindössze négy fordulót rendeztek, az elsőt ráadásul a szomszédos Veszprém megyében, Szentgálon. A másik három viadal aztán már a megszokott Fejér megyei településeken zajlott: Sárszentágotán, Mezőszilason és Sárkeresztúron. Az idei év indításáról, a szezonnyitó közgyűlésről, a várható megyei versenyekről Paudits Béla, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség elnöke, Gosztola József, a fogathajtó szakág vezetője és Csuti Péter szakági titkár tájékoztatta lapunkat.

Júliusi start, szeptemberi bajnokavatás

A megyei szövetség Sárszentágotán megtartott közgyűlésén a múlt évi beszámolók hangzottak el, de szóba kerültek az új szabályváltozások, és a résztvevők egyeztették a 2021-es versenynaptárakat. Amint megtudtuk: a kettesfogathajtó-bajnokság július 3-án, Mezőszilason startol, és szeptember 18-án, Cecén zárul.

A 2020-as megyei kettesfogathajtó-bajnokságot a mezőszilasi Semjén Attila nyerte
Fotó: V. Varga József (archív)

Az idén 8 bajnoki fordulóban versengenek Fejér C kategóriás fogathajtói, s a bajnokság dobogósai szereznek jogot az országos döntőn való részvételre. A szabadtéri versenyek az aktuális kormányrendeletben foglalt korlátozások szerint nézők számára is látogathatók lesznek. Íme, a 2021-es megyei kettesfogathajtó-bajnokság menetrendje: július 3. Mezőszilas, július 10. Seregélyes, július 24. Perkáta, július 31. Sárszentágota, augusztus 22. Káloz, augusztus 28. Sárkeresztúr, szeptember 11. Szabadhídvég, szeptember 18. Cece.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában