Frissen Fejérből

2021.07.31. 20:00

Egyre több a bejelentés furcsa „nézelődőkről” Tordason és környékén

A Polgárőrség a minap arról számolt be, hogy rengeteg bejelentés érkezett hozzájuk a környéken élőktől besurranásról és nézelődőkről.

Déri Brenda

Tordason és környékén is jöttek lakossági telefonhívások

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Félniük kellene az ott élőknek? Tordason, Martonvásáron és a szomszédos településeken mind ez idáig egyáltalán nem volt jellemző, hogy a helyiek a biztonságuk és értékeik miatt aggódtak volna, egészen fél évvel ezelőttig, ekkor kezdődtek ugyanis a lakossági bejelentések. Megkerestük a Tordasi Polgárőrség elnökét, Márkus Pált, aki elmondta, hogy szerencsére nem mindennaposak a hasonló telefonhívások, de azért jóval gyakrabban előfordulnak, mint eddig.

– Többnyire a hajnali órákban érkeztek a telefonhívások, és amint tetten érték őket, el is menekültek a helyszínről. Többször próbáltak már autót feltörni, illetve kilopni a katalizátorokat, de szerencsére eddig még házakba nem mentek be, és a kocsikat sem sikerült ellopniuk.

Tordason és környékén is jöttek lakossági telefonhívások
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Érdeklődtünk arról is, hogy zajlik-e a környéken bármilyen olyan tevékenység, akár építkezések, beruházások, melyek idevonzhatják őket.

– Folynak jelenleg is építkezések, csakúgy, mint eddig. Így nem gondolnám, hogy ez állna a próbálkozások megnövekedésének hátterében.

A polgárőrség munkatársai minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy visszaszorítsák az ilyen eseteket, de fokozott figyelmet és óvintézkedést kérnek a lakosoktól. Hangsúlyozzák továbbá a bajmegelőzést, éppen ezért mindenkinek azt tanácsolják, hogy zárja az ajtókat, az autókat semmiképpen se hagyja a nyílt utcán, amennyiben lehetősége van rá, garázsban vagy az udvaron parkoljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában