Frissen Fejérből

2021.08.29. 14:38

Hatodszor rendez találkozót a MOHOSZ üdülőjében a Szív a Szívért Alapítvány

Hazánk Európában a második, világszinten az első tíz transzplantációs centrum között van.

Tihanyi Tamás

Mészáros Attila alpolgármester, Szabolcs Zoltán professzor és Erdős László kuratóriumi titkár a regionális találkozón

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szívsebészek, kardiológusok, szívátültetésen átesett egykori betegek érkeztek ismét a Velencei-tó partjára, hogy a váratlanul megérkezett őszben beszélgessenek egymással gondjaikról, örömeikről, nehézségekkel töltött napjaikról, arról, miként lehet jól együtt élni egy második, vagy akár harmadik szívvel. Ők azok, akik a legjobban megértik, miért lehet fontosabb a „második” születésnap – a sikeres transzplantáció napja – az eredeti születésnapnál. Vasárnapi programjukban a dinnyési Várpark is helyet kapott, majd a közeli megyeszékhely legszebb helyszíneit is meglátogatják, a programban sport és szellemi vetélkedő egyaránt szerepel, s hogy igazán hasznosan teljen az idő, több értékes előadást meghallgat a félszáz résztvevő.

Mészáros Attila alpolgármester, Szabolcs Zoltán professzor és Erdős László kuratóriumi titkár a regionális találkozón
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Egyébként az alapítvány kuratóriumi titkára az eredetileg fehérvári Erdős László, elnöke pedig Szabolcs Zoltán professzor, akiket házigazdaként a megyeszékhely önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntött. Hazánkban 1992 óta végeznek szívátültetést, azóta közel hétszáz műtétet végeztek el, köztük 27 Fejér megyében élő és szívelégtelenségben szenvedett beteg kapott új szívet. Hazánk Európában a második, világszinten pedig az első tíz transzplantációs centrum között van. A szívátültetésen átesettek többsége új életet kap, de sem a várólistán töltött idő, sem a rehabilitáció, sem pedig a mindennapok folytatása nem könnyű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában