verseny

2021.09.08. 16:00

Bajnokságra készülnek a gárdonyi sakkozók

Tavaly a Sárosdi Sakk Egyesület úgy döntött, Gárdony csapataként versenyeznek tovább, így Gárdony Városi Sakk Egyesületként folytatták tevékenységüket. A csapat a legújabb hírek szerint nevezett a Magyar Sakk Csapatbajnokságra, amelyre októberben kerülhet sor. Addig is szervezik az egyesület nyílt napját is.

S. Töttő Rita

A jelenlegi tervek szerint október 10-én kezdődik a Magyar Sakk Csapatbajnokság, melyen a szinte frissen átigazolt Gárdony Városi Sakk Egyesület is részt vesz, mégpedig az NB II-es osztályban – jelentette be a csapat a közösségi oldalán. E szerint a szervezet aktív kapcsolatot ápol a gárdonyi képviselő-testülettel, amely támogatásáról biztosította a sakkozókat. Egy kérdésre válaszolva azt is elmondták, hogy szervezés alatt áll az egyesület nyílt napja, továbbá az edzésnapok is. Ezeken az alkalmakon lesz lehetőség arra, hogy a sakk iránt komolyan érdeklődők részletesebben is megismerkedhessenek a most már gárdonyi központú egyesülettel. Korábban ugyanis Sárosdi Sakk Egyesületként működtek – már akkor is számos gárdonyi tag részvételével – mégpedig NB II-es osztályban.

Első gárdonyi csapatépítő versenyüket tavaly szeptemberben tartották a Parkerdőben, Parkerdő Kupa néven. Ezen az alkalmon tizennyolc versenyző vett részt 13 és 80 éves kor közötti sakkozókkal. Az egyesület az Agárdi Közösségi Házban alakította ki székhelyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában