Frissen Fejérből

2021.09.06. 11:30

Tánc, ének és alkotás – Lezajlott az Eötvös Napok Ercsiben

Korábban már beszámoltunk arról, hogy augusztus 27-től egészen szeptember 7-ig számtalan programmal várja a város a helyieket és az Ercsibe látogatókat.

Déri Brenda

Retró slágerek, musicalrészletek is elhangzottak a hétvégén

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tizenkét napon át tartó Eötvös Napok, mely egyben a város egyik legnagyobb rendezvénysorozata is az évben, nagyszínpadi műsorait Fischer Ádám alpolgármester nyitotta meg múlt szombaton. Eredetileg Szabó Tamás polgármesternek kellett volna megnyitnia a programokat, azonban egészségügyi állapota miatt nem tudta megtartani beszédét. Fischer Ádám azonban megnyugtatta a jelenlévőket, hogy nincs komoly baja, és a héten remélhetőleg már ő is megjelenik a programokon. Nyitóbeszédében Eötvös Józsefre emlékezett vissza, a rendezvényük névadójára.

– Miért is ilyen fontos Eötvös József nekünk, ercsieknek? Amellett, hogy jelentős irodalmi hagyatékot hagyott ránk, a reformkor egyik legkiemelkedőbb államférfija volt, aki ráadásul anyai ágon ercsi nemesi családból származott, így a gyermekéveit itt töltötte. Illik arról is megemlékezni, hogy a 48-as szabadságharc után felálló első magyar független kormánynak volt a vallás- és kultuszügyi minisztere.

Retró slágerek, musicalrészletek is elhangzottak a hétvégén
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Gondolatait a közreműködő szervezetek munkájának megköszönésével zárta, majd helyt adott a következő műsornak, amelyben táncra és éneklésre invitálták a jelenlévőket. Baricza Veronika retró slágereket és musicalrészleteket énekelt, de fellépett még a Dám trió és az ercsiek kedvence, az Onix zenekar is. A legjobban várt koncert azonban este fél nyolckor vette kezdetét, mely a Bikini volt. A szombat zárásaként pedig utcabált tartottak.

Az esemény még további három napon át programokkal várta, várja a lakosokat. Vasárnap a sporté volt a főszerep, mely során evezéssel és futballozással kívánták megmozgatni a sportolni vágyókat. Hétfőn az Eötvös József Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára filmvetítést tartanak a Művelődési Házban. Míg kedden, a rendezvény utolsó napján a Ládafia meseszínház előadását tekinthetik meg az alsósok és a nagycsoportos óvodások.

A szervezők igyekeztek olyan programokat a helyszínre hozni, melyek minden korosztály számára érdekesek lehetnek. A szórakozás mellett edukálni is szerették volna a helyieket, illetve kézműves elfoglaltságokon át megmutatni nekik az alkotás örömét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában