Frissen Fejérből

2021.09.10. 14:15

Megvertek egy 12 éves lepsényi fiút, kórházba került

Szerda délután a Fekete István Általános Iskola és AMI területén zajlott összetűzés miatt kórházba került Nikolics Martin, hatodik osztályos tanuló.

Déri Brenda

Nikolics Vilmosné szerint nem ez volt az első eset, hogy bántották az unokáját

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fiatal fiú törvényes gyámja, aki egyben a nagymamája is, Nikolics Vilmosné azzal a sajnálatos hírrel kereste meg lapunkat, hogy elmesélje, mi történt az unokájával. Elmondása alapján szerda délután 14 órakor Martin visszaindult az iskolába ebédelni, ahol négy lebukott, idősebb iskolatársa nekiesett az intézmény ebédlőjében. Miután a kisebb testvérei hazasegítették, családjának elmesélte a történteket, miszerint ütötték és rugdosták. Alig volt már magánál, amikor a konyhában dolgozó hölgy fenyegetésére, hogy odahívja az igazgatónőt, ha nem fejezik be a bántalmazását, abbahagyták az ütlegelést. Senki nem sietett Martin segítségére, felügyelő pedagógus nem tartózkodott az épületben a történtekkor. A nagymama egyből Polgárdiba ment vele az ügyeletre, hogy ellássák sérüléseit. Állítása szerint onnan egyből beküldték a Siófoki Kórházba az unokáját, ahol bent is tartották éjjelre. Csütörtökön reggel, amikor a család meglátogatta, már nyakmerevítő is került Martinra, illetve közölték velük, hogy még egy éjszakára biztosan bent kell maradnia.

Nikolics Vilmosné hozzátette, hogy nem először fordult elő, hogy hasonló miatt az ügyeletre kell vinnie unokáját, ám ez volt eddig a legsúlyosabb eset. Korábban ugyanez a négyfős társaság fejbe rúgta a fiút. Azt mondja, akkor is és most is jelezte a történteket az iskola vezetősége felé, ám a sajnálatnyilvánításon kívül nem tettek mást. Kilátogatásunkkor próbáltuk felvenni a kapcsolatot az iskola igazgatónőjével, de nem kívánt lapunknak nyilatkozni, továbbá felkért minket az azonnali távozásra. Információink szerint a nagymama a feljelentést megtette a Siófoki Rendőrkapitányságon, akik továbbították az ügyet a Fejér megyeieknek.

Nikolics Vilmosné szerint nem ez volt az első eset, hogy bántották az unokáját
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az esettel kapcsolatban megkerestük Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatóját, akinek az iskola lényegesen más információval szolgált. Az intézmény azt állítja, hogy az ebédlőben a tanulószoba idején 4 felső tagozatos diák között szóváltás alakult ki, majd az udvaron megdobálták egymást almával. Az épületbe visszatérőben az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont 6. osztályos társának, Nikolics Martinnak. A pedagógusok jelen voltak és közbeavatkoztak, a helyzet nem fajult el. A sértett gyermeken nem láttak sérülésekre utaló nyomokat. Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, mivel a gyermek nem panaszkodott, írta tovább a házi feladatát. A sértett 6. osztályos diák nagymamája családorvoshoz vitte a gyermeket, aki nem állapított meg aggodalomra okot adó sérülést. Nikolics Vilmosné saját belátása szerint vitte a gyermeket a siófoki kórházi ügyeletre. Sem az intézmény, sem a Tankerületi Központ nem kapott hivatalos értesítést az orvosoktól vagy a nevelőtől eddig.

– Az intézményvezető ki fogja vizsgálni az ügyet. A Székesfehérvári Tankerületi Központ azonnal elindította az eset munkáltatói kivizsgálását. A köznevelési törvény értelmében valamennyi nevelési-oktatási intézmény köteles védelmet nyújtani tanulói számára a lelki és fizikai bántalmazással szemben. Ennek jegyében az iskolának vizsgálnia kell a kötelességszegést elkövető tanulók felelősségét, és indokolt esetben fegyelmező intézkedésben vagy fegyelmi büntetésben részesíti a bizonyítottan vétkes tanulókat – mondta a tankerületi igazgató.

A további fejleményekről hamarosan beszámolunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában