Frissen Fejérből

2021.10.05. 08:55

Irodalmi találkozó, határon túliakkal is

Kedden délután öt órakor, a székesfehérvári városházán tartják a Határon Túli Magyar Irodalom Napjai című rendezvénysorozat hivatalos megnyitóját.

Bokros Judit

A Vörösmarty Társaság által szervezett eseményt hagyományosan október elejére, az aradi vértanúk október 6-ai évfordulójához igazodva rendezik meg. Azért, hogy a határon inneni és túli résztvevők – mások mellett írók, irodalomtörténészek, irodalombarátok – együtt emlékezhessenek meg a tizenhármakról.

A találkozó keddtől csütörtökig tart. A keddi megnyitó után – amelyen Cser-Palkovics András polgármester köszönti a 22. irodalmi napok vendégeit – a társaság elnöke, Bobory Zoltán a Pátria kávézóban köszönti a megjelenteket, aztán Vári Fábián László nyitja meg az eseménysorozatot.

A városházán október 6-án, szerdán 9 órától zajlanak előadások délutánig. Ezután 18 órától lesz a közös megemlékezés az aradi vértanúkról a társaság székhelyének otthont adó épület udvarán.

Bobory Zoltán elmondta: a határon túlról itt lesz Tari István, Bence Lajos, Zirig Árpád, Száraz Pál, Fellinger Károly, Vicei Károly, Lőrincz György.

A határon inneni vendégek között lesz Ködöböcz Gábor, Szidiropulosz Archimédesz, Péntek Imre, Domonkos László, Elmer István, Lőrincz P. Gabriella, Bakonyi István és Lukácsy József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában