Frissen Fejérből

2021.10.30. 09:00

Kicsiket és nagyokat vártak a fehérvári tökös mulatságra

Pénteken az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár program keretén belül a szervezők délután 3 órától változatos programokkal várták a gyermekes családokat a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúr­udvarban.

Déri Brenda

Horgos Mira és a nagypapa, Kincses Tamás, akik álarcot készítettek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Segítő Fehérvár egy három évvel ezelőtt indult program, amelynek elsődleges célja a hátrányos helyzetű személyek segítése úgy, hogy elérhetővé tesz számukra megannyi, közösséget építő lehetőséget, legyen az rendezvény, oktatás, iskolai felzárkóztatás, családsegítés vagy gyermekjóléti szolgáltatás. A projekt keretében már számos ilyen esemény megvalósulhatott, beleértve a mostani Tök őszt is.

Horgos Moira és a nagypapa, Kincses Tamás, akik álarcot készítettek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az esemény délutántól egészen az esti órákig várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Október vége és halloween lévén a főattrakció a közös tökfaragás volt, de emellett számos egyéb programmal is készültünk. Arcfestéssel, kézműves-foglalkozással, maszkkészítéssel, csillámtetoválással. Ezenkívül volt még egy öt állomásból álló feladatsor is, köztük olyan állomásokkal, mint a szellembowling vagy eligazodás egy besötétített szobában. Illetve az egyik ilyen állomás során a gyerekeknek ki kellett találniuk, hogy mit rejt a varázsláda. Végül kora este a Kákics zenekar koncertje szórakoztatta a közönséget – avatott be a részletekbe Sábián Anna szervező.

A Tök őszre rengeteg család ellátogatott, melyről már a 15 óra előtt megtelt parkoló is árulkodott, majd belépve a kultúrudvarba is nyüzsgő kisgyermekek fogadták lapunk munkatársait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában