Frissen Fejérből

2022.02.07. 08:30

330 millió forintból újult meg a Nepomuki Szent János-templom

A Nepomuki Szent János-templom felújításának 320 millió forintos kormányzati támogatása mellett az egyház további 10 millió forinttal segítette a beruházást.

Héjj Vivien

Bérczi Bernát zirci apát celebrálta a szentmisét

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fő utcai templom felújítása során a szerkezeti megerősítés mellett felújították a tetőszerkezetet, a vízelvezető rendszert, valamint a teljes elektromos hálózatot, továbbá korszerűbb lett a fűtési rendszer és részben restaurálták a templom belső terét. A meg­újult templomban szombat este Bérczi Bernát zirci apát celebrált szentmisét. Az apát arról is beszélt, mit jelenthet a mai szekularizált társadalom számára a szent hely. 

– A templom az a hely, ahol megtaláljuk mindazt, amit mindenhol a templomon kívül is – néha kicsit balgán – keresünk, azaz az igazi boldogságot, az igazi békét, örömet, elégedettséget és beteljesülést – hirdette Bérczi Bernát. 

A liturgiát követően az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mondott köszönetet a rend kitartó nevelőmunkájáért. 

– Szükségük van a keresztény embereknek azokra az összefogásokra, amelyek az értékeket megvédik és a kereszténység elleni támadásokat visszaverik. Ezért is természetes, hogy templomok és iskolák felújítását továbbra is országszerte támogatja a kormány – hangsúlyozta Soltész Miklós. 

Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára, a város országgyűlési képviselője köszöntőjében így szólt: – A mai ünnep azt jelenti, erős a közösségünk. Ez az erős közösség megfogadta az intést, megvédte a templomot és az iskolát – mondta Vargha Tamás, utalva a Ciszterci Szent István Gimnázium jelenleg is zajló felújítására. 

Az ünnepi liturgia végén Spányi Antal megyés püspök áldotta meg az épületet és a híveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában