Frissen Fejérből

2022.05.12. 07:20

Örökre búcsút kell venni egy nagyszerű ejtőernyőstől, Gál Szabolcstól

Egy olyan ejtőernyőstől kell elbúcsúzniuk lélekben a székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület tagjainak is, aki életét, pályafutását összekötötte a börgöndi repülőtérrel.

Tihanyi Tamás

Forrás: pixabay.com

Rengeteget ugrott Börgöndön 2007-től, amikor elkezdte pályafutását. Gál Szabolcs ahelyett, hogy a magyar ejtőernyős- válogatott tagjaként a világversenyekre készülhetne, most már egy másik világban figyeli azokat, akik döbbenettel a szívükben emlékeznek rá. A 32 éves főtörzsőrmester, oktató április 25-én szenvedett balesetet a szolnoki bázison, amikor nyitott ernyővel, rossz szögben, hatalmas erővel vágódott a földnek egy megszokott kiképzőugrás során: ilyet már sok százat végrehajtott korábban.

A katona bordái, több csigolyája és mindkét combcsontja eltört, és belső sérüléseket szenvedett. Műtéteket végeztek el rajta, egy gerincműtét még várt rá, amikor szervezete váratlanul feladta a küzdelmet. Egy kislány és egy kisfiú most már hiába várja haza édesapját. Gál Szabolcs nagyon sokakkal szerettette meg a zuhanást a börgöndi repülőtéren, ahol tandemugrásokat hajtott végre és ahol mindenki szinte egy emberként szerette a jó kedélyű fiatalembert, akinek szenvedélye ugyanaz volt, mint a szolgálata: az ejtőernyőzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában