Frissen Fejérből

2022.10.13. 14:00

Egyetemi Nap: zenés rendezvény a fehérvári hallgatóknak

Három évvel ezelőtt született meg az ötlet, amit két éve szerettek volna megvalósítani. Az élet azonban 2020-ban felülírta a terveket. Most jutottak el a szervezők odáig, hogy valóra is tudják váltani. Szerda délután először csaptak a húrokba az I. Fehérvári Egyetemi Napon a zenészek.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ez még csak amolyan „Béta-verzió”, hogy felmérjék, mekkora igény van egy olyan zenei rendezvényre, amellyel elsősorban a fehérvári egyetemistákat szólítják meg. A szervező Hallgatói Tanács és a Ponton Ifjúsági és Kulturális Egyesület úgy véli, akár tömegeket is megmozgathatnak a most útjára indított Egyetemi Nappal. 

Az 5 órakor kezdődő rendezvényen csak mintegy két tucat fiatal volt jelen, de ahogy telt az idő úgy „szivárogtak” be egyre többen a könyvtár és a B épület közötti területre, ahová a szervezők nagyjából 150 főt vártak. A szerdai programot nem csak azért rendezték a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának kertjében, mert az ötlet eredetileg BCE-s hallgatóktól származik, de a Budai úti terület rendezettsége és egy ilyen rendezvényre való alkalmassága okán is. A sikeres bulihoz pedig minden adott volt: jó idő, zene és büfé. 

Az első alkalomra két fellépőt szerveztek. Először a Kodolányis Jazz Session, a Kodolányi Egyetem Jazz Tanszékének hallgatói léptek fel, majd a fehérvári származású DJ Aeril műsorával folytatódott az este. 

Ahogy azt Zámbó László Áron, a Ponton Egyesület elnöke megfogalmazta: az Egyetemi Nap életre keltésével cél a nem túl zajos fehérvári egyetemi élet felrázása, a fiatalok közösségének megmozgatása. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában