Frissen Fejérből

2022.10.29. 07:00

Elhunyt Péntek László, Polgárdi díszpolgára

Hosszan tartó betegség után, 85 éves korában elhunyt Péntek László református esperes, Polgárdi díszpolgára. - jelentette be a szomorú hírt közösségi oldalán Polgárdi Város Önkormányzata.

feol.hu

Forrás: Polgárdi Önkormányzata / Facebook

Péntek László 1970-ben került Polgárdiba, és a Polgárdi Református Egyházközség lelkipásztoraként folytatta áldásos munkáját, ahol csaknem 40 esztendőn keresztül, egészen nyugdíjazásáig szolgálta az egyházat és a polgárdi híveket. Mint írják, a gyermekek és a fiatalok mindig is nagyon közel álltak a szívéhez. Ezért nem véletlen, hogy gyülekezeti munkájával, rengeteg program, tábor szervezésével aktív szerepet vállalt az ifjúság nevelésében, a fiatal közösségek kialakításában Polgárdiban. 1990-1994 között önkormányzati képviselőként is segítette a település munkáját. 2000-ben Polgárdi Város Díszpolgári címmel tüntette ki, amit büszkén viselt. 2003-ban a Mezőföldi Református Egyházmegye közössége esperessé választotta. 2009-től nyugdíjas éveit töltötte, azóta is folyamatosan részt vett a városi rendezvényeken, az egyházmegyei és a közösségi életben. Az ifjúság, a gyülekezetek terén végzett áldozatos munkáját, a dunántúli reformátusságért végzett szolgálatát 2011-ben Pro Pannonia Reformata díjjal ismerte el a Dunántúli Református Egyházkerület. Öt gyermeke, tizenkettő unokája, rokonai, barátai és Polgárdi Város lakói előtt tartalmas életútjával szép példát mutatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában