Frissen Fejérből

2022.12.21. 11:30

Eszközöket és védőfelszereléseket kaptak a megyei önkéntes tűzoltók (videó)

Pályázati forrás segítségével fejlesztették a Fejér megyei hivatásos tűzoltóságokat és a velük együttműködésben lévő huszonkilenc egyesületet, melyek pénzbeli és természetbeni támogatásban egyaránt részesültek.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A katasztrófavédelem idén is pályázatot hirdetett az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint az önkormányzati tűzoltóságok számára egyaránt. A felhíváson eredményesen vett részt a Fejér megyei hivatásos tűzoltókkal együttműködési megállapodást kötött huszonkilenc egyesület, valamint a megye négy önkormányzati tűzoltósága, a bicskei, a váli, a móri és a polgárdi tűzoltóság. Természetbeni támogatásban huszonkettő egyesület, valamint a négy önkormányzati szerv részesült. Számukra szerdán adták át az elnyert eszközöket és védőfelszereléseket, többek között EDR-rádiókat, légzőkészülékhez tartalékálarcokat, palackokat, benzinmotoros áramfejlesztőt, mászóöveket, védőruhákat, csizmákat és sisakokat és kesztyűket.


A sajtó jelenlétében Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a tűzoltóság belső udvarán adta át a 11,5 millió forint értékű eszközöket. A fennmaradó keretösszegből pénzbeli támogatásként az önkéntes tűzoltó egyesületek működési költségeit, saját eszközbeszerzéseit, képzések megszerzését és a szertárak, gépjárművek felújítását támogatja a katasztrófavédelem. Mint elmondta, az idei beavatkozások 20 százalékában részt vettek az önkéntes tűzoltók is, egyben köszönetét fejezte ki az igazgatóság nevében és további sikeres munkát kívánt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában