Negatív tapasztalatok

2023.02.11. 15:30

Egy dunaújvárosi internetes csoportban kért segítséget – Talán sosem derül ki, hogy valóban szüksége volt-e rá

Negatív tapasztalatokról számolnak be a dunaújvárosiak, ám ez a probléma nincs helyhez kötve, bárhol megtörténhet. Nehéz eldönteni, hogy az interneten segítséget kérő személynek valóban szüksége van-e a támogatásra, vagy csak hasznot akar húzni a segítőkész emberektől.

Baráth Eszter

Forrás: Pexels

A közösségi média egyik dunaújvárosiaknak szóló csoportjában hívták fel a figyelmet arra, hogy az ott segítséget kérő személy nem éppen úgy viselkedett a támogatás után, mint ahogy azt megígérte. A beszámoló szerint a hölgy nem vállalta arcát, amikor segítséget kért, ám volt olyan jó szándékú ember, akinek megesett a szíve – a története alapján – munkanélküli családanyán. A nő örömmel fogadta a számára felajánlott pénzt és biztosította támogatóját, kölcsönnek tekinti és még az adott hónapban visszaadja az összeget. Segítője győzködés után ugyan, de megadta neki bankszámlája adatait, amire visszautalhatta volna a pénzt, ám ezt követően a nő hamarosan felszívódott.
Egyre több ilyen és ehhez hasonló helyzettel lehet találkozni az interneten, ahol sokan a jó szándékú embereket kihasználva jutnak pénzhez, vagy éppen egyéb javakhoz. Ugyanakkor végül sok esetben derül ki az, hogy az illetőnek valójában nem is lenne szüksége a segítségre, csak haszonlesés céljából próbálkozik. Sokszor pedig sikerrel is járnak ezek az emberek, majd a negatív tapasztalatok miatt egyre több segítőkész személy kezeli fenntartásokkal az olyan segélykéréseket, amelyek valósak.
Tény és való, nehéz eldönteni, kinek van szüksége valójában a segítségre, de érdemes alaposan utánajárni, akár az internet segítségével is, kit támogatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában