Évtizedes történetek

2023.05.20. 16:25

Hetven éve érettségiztek, ma megünnepelték az évfordulót az egykori telekisek

Hét évtizeddel ezelőtt az évnek nagyjából ezen szakában még az érettségi követelményeit igyekeztek legyőzni a Teleki Blanka Leánygimnázium tanulói, ma pedig ismét találkoztak az egykori osztálytársak, ahogy azt az elmúlt években is tették.

Baráth Eszter

Fotó: Klein Anna

1953-ban az frissen érettségizett telekis lányok útjai elváltak és mindenki elindul saját útján a felnőtté válás fele. Az együtt töltött éveket azonban nem felejtették el, a rendszeresen megtartott osztálytalálkozók alkalmával pedig rendre fel is elevenítették a közös élményeket. Idén jubileumi évfordulóhoz érkeztek az egykori osztálytársak, amit természetesen meg is ünnepeltek.

Fotó: Klein Anna


Tóth Anna főszervezésében egy székesfehérvári étteremben gyűltek össze, és bár a gimnázium padjait még harmincegyen koptatták, ma már sajnos csak hatan tudtak ott lenni a találkozón. Tóth Anna elmondása szerint további hat osztálytársuk egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni a közös programon, ahol a Teleki Blanka Gimnázium jelenlegi vezetősége is képvieltette magát. – Öt évente szervezünk osztálytalálkozót, a mostanira pedig már fél éve készülünk. Akkor azt kívántuk, éljük meg, most pedig nagyon örülünk, hogy itt lehetünk – mondta Tóth Anna. Amikor arról kérdeztük, vannak-e olyan történetek, amelyek az közös élmények közül rend szerint elhangzanak egy-egy találkozón, első helyen egykori osztályfőnöküket, Lukács Józsefet említette. Szeretett osztályfőnökük emlékét a mai napig őrzik, életét pedig minden alkalommal felelevenítik. Természetesen azonban a csíntevések is felkerültek Tóth Anna azon listájára, amelyen az osztálytalálkozók rendszeres témáit összegezte.

Fotó: Klein Anna


Az egykori osztálytársak nem is sokáig tudták magukban tartani az emlékeket. A viszontlátás örömét a hosszú ölelések és a nagy mosolyok mellett az is jól mutatta, hogy a köszöntőket és az ünnephez méltó megnyitó gondolatokat néhány perc alatt a múlt történetei váltották fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában