Vizivárosi Közösségi Klub

2023.09.12. 21:00

Üvegfestéssel folytatódott a Csináld magad kézműves sorozat

A Vízivárosi Közösségi Klub Csináld magad! sorozatának következő foglalkozását tartották kedden délután a Budai úti apró klubhelyiségben, ahol ezúttal színes és szebbnél szebb minták kerültek üvegpoharakra, képkeretekre, vázákra.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Második éve fut a sorozat, amelyen minden egyes alkalommal más kézműves technikát próbálhatnak ki a résztvevők. Ennyi idő alatt kialakult már az a mag, akik minden egyes alkalommal megjelennek a foglalkozáson, de alkalmi csatlakozók is akadnak. Így volt ez kedden délután is. – A lányom figyelt fel annak idején erre a lehetőségre, vele jöttem el először, aztán mind a ketten itt ragadtunk. Nagyon élvezzük a foglalkozásokat – mondta az egyik „törzstag”. 

A foglalkozásokat nagyjából két havonta tartják, a készülő tárgyakat, darabokat igyekeznek az adott évszak ünnepéhez igazítani. Készültek már húsvéti és karácsonyi díszek, koszorúk, képeslapok és más olyan apróságok, amelyek ízléses díszei lehetnek az otthonoknak. Kedden az üvegfestés került terítékre, amihez szintén nagy kedvvel és motiváltan álltak neki a résztvevők, akik közül csak egy olyan akadt, aki próbálkozott már ezzel a technikával, saját bevallása szerint, úgy húsz évvel ezelőtt.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A hangulatra ezúttal sem volt panasz, a foglalkozást szervező és vezető Kopcsai Margit, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ rendezvényszervezője pedig mindennel készült, ami a munkához szükségeltetett az ecsetektől kezdve a sablonokon keresztül a festéket a kézről eltávolító folyadékig bezárólag. Aki szívesen csatlakozna a következő ingyenes alkalomhoz, figyelje a fehervariporgram.hu weboldalt, mert a foglalkozásokra előzetes regisztráció szükséges!

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában