Frissen Fejérből

2021.03.30. 17:00

Internet Fiesta legendás lányokról, barkácstippekről

Online totóval és kézműves videóval készült idén a helyi könyvtár az Internet Fiestára.

Gajdó Ágnes

A könyvtári videóból kiderült, miként lehet ezt a szép aranyhalat elkészíteni

Fotó: Gajdó Ágnes

A járványveszély miatt a megszokottól eltérő módon szervezték meg országszerte az Internet Fiesta című rendezvénysorozatot.

Minden program az online térbe került, s ehhez kapcsolódott a mottó is: Digitális írástudás – digitális tanulás – könyvtár. A ráckeresztúri könyvtári, információs és közösségi hely két rendezvénnyel csatlakozott az országos programhoz. A Legendás lázadó lányok című totó olyan kérdéseket tartalmazott, amelyek egy-egy híres magyar történelmi nőalakhoz kötődtek. Aki kitöltötte, észrevétlenül is új információkhoz jutott, új ismereteket tanult. A kérdések között szerepelt például, hogy melyik szent hercegnő legendájához kapcsolódóan írt oratóriumot Liszt Ferenc, melyik sportágban diadalmaskodott Kronberger Lili, aki a magyar sport első világbajnoki aranyérmét szerezte 1908-ban, vagy hogy milyen névvel illették Sass Flóra Afrika-kutatót a kontinensen élők. Szóba került még többek között Slach­ta Margit, Hugonnai Vilma, Molnár Mária misszionárius és Blaha Lujza, „a nemzet csalogánya” is. A tesztet online tölthették ki a játékosok.

A könyvtári videóból kiderült, miként lehet ezt a szép aranyhalat elkészíteni
Fotó: Gajdó Ágnes

Kézműves foglalkozás nehezen képzelhető el az online térben, itt inkább ötleteket lehet adni, elsősorban ahhoz, hogyan hasznosítsuk újra például a papírgurigát vagy a műanyag palackot. A könyvtár közösségi oldalára felkerült videóból kiderült, miként lehet használt CD-ből halat készíteni színes papír, ragasztó, olló és két kis mozgó szem felhasználásával. Majdnem olyan élethű, mint a mesebeli aranyhal, ami teljesíti három kívánságunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában