Frissen Fejérből

2021.04.01. 17:29

Tisztelgő emlékezet – Pályázatot hirdet a Wekerle Sándor Alapítvány

A Wekerle Sándor Alapítvány a móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvánnyal együttműködésben grafikai pályázatot hirdet meg amatőr alkotók és hivatásos művészek számára.

Palocsai Jenő

Buza Ernő (képünkön) bízik abban, hogy sok tehetséges fiatalt inspirál majd a pályázat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország első polgári származású miniszterelnöke Móron látta meg a napvilágot. A nagy formátumú politikus halálának 100. évfordulóját egy centenáriumi rendezvénysorozattal ünnepli a város, illetve az emlékét és munkásságát gondozó Wekerle Sándor Alapítvány.

Buza Ernő, a kuratórium elnöke a neves előd névnapján, Sándor napon ismertette az év második felére halasztott rendezvényeket, ám hozzátette, hogy ettől függetlenül a Wekerle Centenárium még zajlik. Jelenleg is keresik a megye területén azokat a fiatal szakembereket, akik, úgymond Wekerle nyomában járva, valami kiemelkedő eredményeket tudnak felmutatni a szakterületükön.

Az új, most növekvő generációnak is tudni kell Wekerléről, ezért az alapítvány rajzpályázatot hirdet Wekerle Sándor és a dualizmus kora témakörben.

Buza Ernő (képünkön) bízik abban, hogy sok tehetséges fiatalt inspirál majd a pályázat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pályázat kiemelt célja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora és a jelenkori párhuzamok, személyes üzenetek, gondolatok, élmények bemutatása művészi formában.

Mint azt Buza Ernőtől megtudtuk, a pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül. A pályaművek bírálatára a kiíró neves szakemberekből, művészekből álló zsűrit kért fel. Az elkészült pályamunkák benyújtásának határideje 2021. május 31., a legjobb alkotásokból az alapítvány és együttműködő partnerei kiállítást rendeznek majd a móri Lamberg-kastélyban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában